Nu am chiulit de la „Ziua elevului“ 2015!

ziua_elevului_lazar-cristian_toader-corespondent-teenpress-1

de Carina Canea – redactor
foto: Cristian Toader – corespondent

Vă mai amintiți când erați mici copii și nu făceați nimic altceva decât să îi vorbiți pe profesorii voștri pe la spate, ba legat de teme, sau de vreo notă proastă? Trebuie să recunoașteți, orice copil a avut această perioadă în viața lui. Dar totuși, v-ați gândit cum ar fi să le luați locul? Ei bine, în ziua de 6 aprilie, a avut loc a V-a ediție a „Zilei Elevului“, la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, unde, pentru o scurtă perioadă de timp, elevii liceului au luat locul profesorilor, reușind să susțină niște lecții de excepție.

Am fost plăcut surprinsă atât de determinarea, cât și de ambiția acestor elevi, ce, din proprie inițiativă și-au utilizat timpul liber și orice resurse au avut pentru a putea crea niște cursuri unice și pline de creativitate. Astfel, aceștia au reușit să-i învețe ceva colegii lor din bănci, dar, în același timp, să se și distreze.

De asemenea, este de admirat și relația dintre elevi și profesori. Aceștia din urmă au asistat și ajutat pe tinerii organizatori ai evenimentului să pună totul cap la cap și să facă din această zi una memorabilă. Ceea ce m-a surprins și mai mult a fost faptul că până și directorul liceului, nu numai că a contribuit, dar l-am și surprins de câteva ori mergând pe hol, discutând și sfătuindu-i pe elevii organizatori ai proiectului.

ziua_elevului_lazar-cristian_toader-corespondent-teenpress-6

De-a lungul evenimentului, am fost invitată să iau parte la mai multe ore de curs în desfășurare, unde elevii au susținut cursuri de germană, română, chimie, și multe altele. În timp ce am vorbit cu unul dintre organizatori, am aflat că, totuși, anul acesta a fost mai special decât ceilalți datorită faptului că au făcut mai multe parteneriate și au fost capabili să-i premieze pe cei ce s-au evidențiat printre ceilalți.

La decernarea premiilor, ce s-a ținut în Sala de Festivități a liceului, l-au avut ca invitat special pe Andrei Gheorghe, de la Editura Litera, care este și la matinalul de la Pro Fm. Acesta a ținut un discurs foarte drăguț legat de cărți, în special cele SF și, după ce ne-a explicat câteva lucruri din viața sa, a oferit premiile.

După, am dat o fugă rapidă să vorbesc un pic cu elevii organizatori, pentru a le cere părerea despre această zi. Ei au spus că a fost o zi foarte antrenantă, creativă și că a ieșit mult mai bine decât în anul precedent, fiind vizibil mulțumiți de rezultat.

ziua_elevului_lazar-cristian_toader-corespondent-teenpress-3

La finalul zilei, am ajuns la concluzia că nu este ușor să intri în pantofii unui profesor, ci necesită foarte multă muncă, concentrare, dar și puțină creativitate, pentru a-i putea face pe elevi să învețe de bună voie, nu obligați. Așa că, urez mult succes celor ce vor duce această tradiție mai departe.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *