De la Street Heroes 4 (ziua 1)

Street Heroes 4 (ziua 1)

Street Heroes 4 (ziua 1)

de Irina Constantin – redactor
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

După un Spring Break foarte reușit, a patra ediție de Street Heroes a fost așteptată cu mare nerăbdare. Festivalul de cultură urbană a avut loc în skatepark-ul Tineretului, ca de obicei, strângând un număr mare de omuleți entuziasmați. Deși limita de vârstă a fost un subiect foarte dezbătut, la Street Heroes au fost prezenți atât copii, adolescenți, cât și adulți.

Energia a început să se consume încă dinaintea orei 12, când a început warm-up-ul. În ciuda celor 40 de grade sau chiar mai mult, publicul a fost alături de skateri și rideri, susținându-i de pe marginea rampelor. Nici riderii străini nu au lipsit, dând dovadă de ambiție, pasiune pentru ceea ce fac și talent.

Street Heroes 4 (ziua 1)

După calificările la skate, atenția tuturor s-a îndreptat spre contestul de rolling, unde participanții s-au întrecut pe ei înșiși, în aplauzele celor prezenți, urmați de contestul de bmx. Atmosfera a fost întreținută de Daylight DJs: Resse, Alex Dark, Ravage și Sour.

În jurul orei 18, agitația s-a mutat în fața scenei. MC Bean a strigat din public că vrea sunetul mai tare și a dat startul probelor, anunțând că spectacolul adevărat va începe la ora 21. Într-un moment de liniște, mulțimea început să scandeze nimic altceva decât „Fuego!“.

Chiar dacă soarele a continuat să-și facă simțită prezența și standurile au rămas fără apă, acest lucru nu i-a oprit pe bboys – Bugy, Norris, David, Siko, Piciu, Huple, Ciupa și Bolo – să ofere un show memorabil, jurizați de Juice, Ren și Franke. Muzica a fost asigurată de DJ Crazy.

Street Heroes 4 (ziua 1)

După toată agitația de pe rampe, atenția tuturor s-a îndreptat spre scenă. La ora 20, Bass Turbat a început să încingă deja atmosfera; publicul a dansat până a ridicat praful, pe piese cunoscute precum „Killing in the name“, „D-aia“, „Hangover“ și „Satisfaction“. Pe scenă au urcat DOC și Deliric1, cântând doar două piese, spre nemulțumirea tuturor: „Dă-i mai tare“ și „Fugi“.

După ce Bass Turbat au mulțumit publicului și organizatorilor pentru susținere, Subcarpați și-au făcut apariția, printre sute de aplauze. Au deschis concertul cu „Lăutar de București“, continuând cu piesele de pe noul album, dar și melodii mai vechi: „Balada lui Iancu“, „La cutari“, „Pe deal, în văi“, „Underground Folclor“.

Ultimele piese au fost cântate alături de invitați: Georgiana Mănăilă, Aforic și Infinitu’. Bean a surprins publicul cântând la caval începutul melodiei „Balada Românului“, pe care toată lumea a explodat, ridicând steagul României în aer.

Street Heroes 4 (ziua 1)

Prima zi de Street Heroes s-a terminat destul de devreme, înainte de ora 23. Cu toate acestea, toată lumea a plecat încântată și cu gândul la următoarea zi de festival, ce va veni cu finalele contest-urilor și cu cei de la Okapi Sound.

Puteti vizualiza restul fotografiilor pe pagina de Facebook Teen Press.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *