Apa pentru elefanti – Sara Gruen

Apa pentru elefanti - Sara Gruen

Apa pentru elefanti - Sara Gruen

de Alexandra Ioniţă – tehnnoredactor
foto: librariaonline.ro

Jacob Jankowski, student la medicină în anul cinci, se pregateşte de examenul final, urmând să îi calce pe urme tatălui său, un renumit veterinar. Într-o zi, însă, decesul ambilor părinţi într-un tragic accident de maşină, îl lasă pierdut şi dezorientat, picând astfel şi ultimul său examen, pragul decisiv pentru cariera sa. Jacob decide să lase totul în urmă şi ajunge printr-o întâmplare în trenul Fraţilor Benzini, trenul Celui Mai Senzaţional Spectacol de pe Pământ.

Iniţial, Unchiul Al şi August, conducatorii circului, voiau să îl arunce fără nici o ezitare din tren pe tânărul medic, dar după nenumărate discuţii, realizează că au nevoie de un veterinar în călătoria lor, angajându-l în cele din urmă la menajerie.

Acţiunea se petrece pe două planuri – cel din prezent în care Jacob, un bătrânel de „90 şi ceva de ani“ îşi aminteşte cu nostalgie de tinereţea sa şi cel din America anilor ’30, când reuşim să ne ridicăm şi să cădem, să strălucim şi să ne stingem odată cu lumea circului, flacăra spectacolului pâlpâind periculos, în plină recesiune din timpul Marii Crize.

Pentru lucrători şi artişti, traiul devine din ce în ce mai greu, personalul împuţinându-se pe zi ce trece, în principal din cauza fondurilor, ce lipseau cu dezăvârşire. Trăim astfel alături de protagonist într-o lume ce se află într-o continuă schimbare. Râdem, iubim şi ne punem în pielea personajului, aflând încetul cu încetul că magia circului nu este ce pare a fi din exterior.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *