Cupa Tin Sport – Editia II

Cupa Tin Sport

Cupa Tin Sport

de Ana-Maria Tudorache – colaborator
foto: Ana Diaconu – fotoreporer

În data de 15 iunie s-a dat startul competiţiei sportive „Tin Sport“, organizată de Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti (FTMB), ajunsă la ediţia cu numărul doi. Astfel, la ora 8:30 au avut loc extragerile primelor echipe ce urmau să între pe teren, urmând apoi încălzirea concurenţilor. Competiţia s-a împărţit în două categorii: competiţia pentru liceeni, în care s-au înscris zece licee, şi competiţia pentru ONG-uri, în care ne-am încadrat şi noi, Redacţia Centrală „Teen Press“, intrând în competiţie cu Cercul Sportiv „Difuzarea“. Sporturile în care s-au întrecut participanţii au fost tenis de câmp, mini fotbal şi fotbal-tenis, toate acestea având loc la Universal Club, iar concursul începând în jurul orei 9.

Cupa Tin Sport

După câteva ore în care fiecare echipă, indiferent de sportul la care participa, a dat tot ce a avut mai bun pe teren pentru a reuşi să prindă un loc pe podium, s-au aflat şi rezultatele finale. Astfel, la categoria „mini fotbal – liceu“, primul loc a fost ocupat de Liceul Sportiv Clinceni, fiind urmat de Liceul Tehnologic „Sfântul Pantelimon“ Bucureşti şi de Colegiul Tehnic de Material Rulant Bucureşti. Rămânem la concurenţii de la liceu, iar câştigătorii la categoria „fotbal-tenis“ au fost cei de la Liceul Sportiv Clinceni. Ultima categorie pentru juniori a fost „tenis de câmp“, unde locul I a fost ocupat de liceenii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu“.

Trecem la ONG-uri, unde campionii la mini fotbal au fost Asociaţia „Centrul de afaceri şi politici comunitare din România“, urmaţi de „Asociaţia Tinerilor pentru cultură, artă şi sport“ şi de „Asociaţia pentru Tineret Savura“. Câştigătorii la categoria „fotbal-tenis“ au fost cei de la Fundaţia C.R.E.D. La „tenis de câmp“, trofeul cu locul I a fost luat acasă tot de Fundaţia C.R.E.D –Centrul Român pentru Educaţie şi Democraţie, iar C.S. „Difuzarea“ a adus acasă trofeul pentru locul al doilea.

Cupa Tin Sport

Acest eveniment organizat de FTMB a avut ca obiectiv întărirea stării de sănătate a tinerilor, având ca bază un studiu efectuat pe 1800 de tineri din România, în care s-au constatat trei lucruri. Primul, tinerii din ziua de azi îşi doresc un spaţiu al lor, în care să se mişte în voie, baza sportivă găsită fiind Universal Club, ce ţine de FTMB. A doua dorinţă este organizarea a mai multe competiţii sportive, fapt pentru care s-a pornit această cupă „Tin Sport“, care se doreşte a deveni o tradiţie, iar ultimul lucru constatat în baza studiului a fost faptul că tinerii doresc să fie susţinuţi în dezvoltarea personalităţii, prin acţiuni culturale şi diverse evenimente culturale şi sportive. Comparativ cu prima ediţie a evenimentului, liceenii au fost mobilizaţimai bine, şi astfel au participat maimulte licee faţă de anul trecut, şi nici ONG-urile nu au lipsit din peisaj.

În ciuda căldurii toride, echipele participante la concurs s-au arătat dornice de a face mişcare şi de a pleca cu locul I acasă, iar iniţiativa organizatorilor nu poate fi decât de lăudat, întrucât tinerii de azi nu mai fac atât de mult sport.

Cupa Tin Sport

Noi le urăm success în continuare şi sperăm ca „Tin Sport“ să ajungă o adevărată tradiţie, an de an.

Mai multe fotografii pe pagina de Facebook Teen Press

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *