Cine a văzut „Monoloagele vaginului“?

Cine a văzut „Monoloagele vaginului“?

Cine a văzut „Monoloagele vaginului“?

de Ana-Maria Căciulă – redactor
sursa foto: www.vinsieu.ro

Am mers zilele trecute pe Str. Şcoalei nr. 12 la piesa de teatru numită „Monoloagele vaginului“ de Eve Ensler, jucată de nimeni alta decât deosebita actriţă Diana Giubernea. Nu m-am dus acolo cu intenţia de a scrie despre asta, dar până la jumătatea piesei, m-am decis să o fac, având în vedere că nimeni nu ar trebui să evite acest spectacol. Am intrat într-o căsuţă cu un aer vintage şi am fost poftiţi de către gazdă în salon, o cameră spaţioasă, cu fotolii confortabile drept scaune pentru spectatori. Cum tot vine iarna şi ne îngheaţă toate cele, am fost serviţi şi cu un ceai fierbinte de fructe de pădure, numai bun să creeze o atmosferă caldă şi intimă.

După ce a sosit toată lumea şi frigul din oase a dispărut, iar urechile oamenilor au revenit la culoarea normală, şi nu roşu, s-a făcut linişte în sală şi uşa s-a deschis pentru a putea intra în scenă Diana Giubernea, actriţa ce a dat viaţă spectacolului din micul salon.

„Monoloagele vaginului“ vorbeşte despre feminitate şi sexualitate şi cum au fost ele percepute din secolul al XIX-lea până azi. Este uimitor prin ce traume sau experienţe oribile au fost femeile nevoite să treacă de-a lungul anilor şi cum discuţiile despre sex erau considerate nepotrivite într-un cuplu, plăcerea fiind total necunoscută pentru unele dintre ele. Masturbarea era acceptată doar în cazul bărbaţilor, iar dacă o femeie era prinsă făcând acest lucru, putea fi chiar mutilată. Este o poveste fascinantă despre cum unele femei nu îşi cunosc propriul corp şi pentru care relaţiile sexuale sunt mai degrabă un chin, dar şi despre viol, lucru care nu încetează nici măcar acum să se întâmple.

Diana Giubernea este o actriţă foarte talentată, care a reuşit să transmită fiori spectatorilor, smulgând lacrimi din ochii acestora, dar în acelaşi timp, stârnind râsete prin unele experienţe ale câtorva femei.

„Monoloagele vaginului“ este un spectacol genial, o poveste emoţionantă, pe care oricine ar trebui să o cunoască. Nu evitaţi să îl vizionaţi, căci nu aveţi decât de învăţat de pe urma acestuia!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.