Mozart Rocks! – 2010


Mozart Rocks 2010

de Arina Lazăr – seminarist şi Maria Cârstian – colaborator
foto: Teo

„Ce faci, mă, anu’ trecut erai cu altă gagică!“… Aşa a început Mozart Rocks-ul 2010, luni seară, pe 12 aprilie. Sala Palatului, plină. Până la 20:00, pe ecrane s-au plimbat spot-uri cu „Telefonul copilului“; o iniţiativă frumoasă, e adevărat, de-a spori ajutorul împotriva violenţei în familie. Atunci a intrat pe scenă prezentatorul – aparent, şi organizatorul – întâmplării, Constantin Teodorescu. Şi în urma lui, Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de maestrul Tiberiu Soare. După câteva glumiţe de complezenţă a-nceput spectacolul – pe rând, nouă chitarişti au cântat cu orchestra. Nu doar Mozart. S-a cântat Beethoven, niţel Brahms, Bach, Strauss şi a venit şi Dan Helciug, la un moment dat. A cântat un „High Hopes“ al Pink Floyd bun şi grav.

În pauza de 15 minute dintre cele două părţi ale festivalului, pare-se că membrii orchestrei au primit câteva mesaje de la amici sau rude, cum că se înjosesc îngrozitor cântând cu „nişte pletoşi“. Constantin Teodorescu apare a nu ştiu câta oară – de data asta fresh şi cu mai puţine cuvinte. În două minute desfiinţează SMS-urile în cauză. Muzicienii au dreptul să cânte lângă muzicieni!


Mozart Rocks 2010

Pe lângă Pink Floyd, s-a cântat şi Nightwish, mai exact piesa „Sleeping sun“ interpretată de soprana Elena Vasile împreună cu invitatul norvegian, Trond Holter. De asemenea, Nadin Tormin şi Călin Grigoriu au cântat un „Kashmir“ în forţă cu iz indian. S-a cântat şi bucata „Fortuna Imperatrix Mundi“ cu ajutorul corului plasat într-una dintre loje. Aceasta a fost îngrozitor de bine executată de către Cezar Popescu, chitaristul Viţa de Vie. Seara s-a încheiat cu Ioan Gyuri Pascu şi toţi ceilalţi cântând o melodie cunoscută de-a acestuia, intitulată „Ţara arde, babele se piaptănă“.

Mozart Rocks 2010

Privind în ansamblu, cu bune şi cu rele, şi ediţia Mozart Rocks de anul acesta a fost destul de reuşită, iar pentru anul viitor sperăm chiar la mai bune!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *