Bosquito – din nou la Hard Rock Cafe

Bosquito_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-4

de Cristina Radu – colaborator
foto: Ioana Gheorghiu – fotoreporter

Joi seară a ieşit un super show la Hard Rock Cafe din Bucureşti. Radu Almăşan şi trupa s-au urcat din nou pe scenă şi au suţinut un concert marca Bosquito.

După un scurt intro de chitară, solistul trupei proaspăt reunite începe seara cu una dintre melodiile lansate în 2011, la întoarcerea în ţară, „Când îngerii pleacă“, continuând cu „Femeia“, „M-ai dat peste cap“, „Tigano“, dar şi piese mai noi, precum „Lampă arsă“ şi „O mie de fiori“, acompaniat pe tot parcursul concertului de Ciprian Pascal (voce, chitară acustică, chitară electrică), Austin Jesse Mitchell (bass), Dorin Ţapu (tobe) şi Gilberto Ortega (percuţie).

Bosquito_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-13
Bosquito a reuşit să transforme o atmosferă liniştită dintr-o cafenea într-una plină de energie. Chiar dacă la început oamenii din local doar fredonau împreună cu artistul, de la a treia piesă cântată deja nimeni nu mai stătea pe scaun: toţi dansau, iar despre cântat nici nu mai vorbesc! La cele mai multe dintre piese, Radu Almăşan nici nu se mai auzea – parcă publicul era, de fapt, cel care susţinea concertul (şi spune asta cineva care stătea foarte aproape de scenă…).

Înainte de pauză, trupa ne-a uimit un moment de improvizaţie chitară – tobe – bass – percuţie: „O să cânt ce am învăţat în 2009“, ne explică solistul. Astfel, la primele acorduri ale chitării electrice, întreaga cafenea a început să vibreze, spre delirul celor din public.

Bosquito_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-25

Când spun că nimeni nu stătea pe scaun, nu exagerez. Aproape de scenă, printre mese, ba chiar şi pe mese – aviz chelneriţelor –, toţi dansau. Zicea bine Radu Almăşan că, atunci când va începe să cânte „Pepita“, nimeni nu va mai sta jos.

Conform tradiţiei lansate de Bosquito, la refrenul piesei „Marcela“ zeci de perechi de picioare au făcut să zguduie pereţii localului. „Aşa! Să vadă tot Bucureştiul că fanii Bosquito se pot distra în orice zi a săptămânii! Asta e gaşca mea – de asta am refăcut formaţia, de asta m-am întors în România, pentru voi!“, sunt cuvintele lui Radu Almăşan pentru fanii care ştiau la perfecţie toate versurile melodiilor.
Bosquito_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-35
„Tobogan“, prima piesă pe care solistul a scris-o şi a cântat-o la întoarcerea sa în România, a fost dedicată unei fete din public care îşi sărbătorea majoratul în acea seară, făcându-i o urare de „la mulţi ani“ de neuitat, totodată spunându-i, cu şarmul specific, că poate să facă ce vrea, pentru că tot ce face va rămâne la Hard Rock Cafe.

Şi pentru că ora închiderii se apropia cu paşi repezi, publicul s-a dezlănţuit pentru ultima oară – credeam noi – pe versurile melodiei „Pas cu pas“. Nici cei trecuţi de vârsta a doua nu s-au lăsat mai prejos. Ba chiar un cuplu a reuşit să atragă atenţia prin piruetele şi paşii de dans latino, dansând cu graţie undeva, departe de scenă.
Bosquito_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-22
Deşi credeau că au încheiat spectacolul, băieţii de la Bosquito au fost nevoiţi să se întoarcă pe scenă la cererea şi uralele publicului. S-a strigat „bis!, bis!, bis!“ şi „Radu!, Radu!, Radu!“ mai bine de un minut, aşa că nu cred că au avut de ales… Prin urmare, Bosquito a cântat împreună cu publicul (sau mai bine zis, publicul a cântat împreună cu Bosquito) încă două piese, Radu Almăşan spunând că „la un moment dat, va trebui să închei şi concertul ăsta“. Iar ropotele de aplauze continuau şi continuau.

„E al patrulea sau al cincilea concert la Hard Rock Cafe“, spune Radu Almăşan, încercând să acopere mulţimea, „şi nu ştiu cu ce a fost mai specială seara aceasta, însă m-am simţit ca acasă. Vă mulţumesc că nu m-aţi lăsat singur“.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *