Fotbal, muzica si dans in Fire


Oi! punk

de Cristina Pop

După cum ne-am obişnuit, Fire organizează evenimentele cele mai variate. De această dată este vorba despre „unul dintre primele concerte streetpunk – Oi! din România“, după cum anunţă site-ul oficial al clubului.

Concertul a avut loc în 26 martie şi a reunit atât scena punk din România, cât şi surprinzător de numeroşi fani ai trupelor, veniţi împreună cu acestea din străinătate.

Evenimentul era programat la ora 18, dar din cauza unor probleme tehnice nu a început decât la 20. Au cântat „Automatica Aggregazione“, o trupă de „Oi!“ din Italia şi „Towerblocks“, „Oi!“ Punk din Germania.
Publicul era format în mare parte, după cum îţi poţi da seama, din feţele încruntate şi muşchii supradezvoltaţi ai huliganilor din fotbal.

Înainte de concertul propriu-zis, au fost proiectate în premieră scene din concerte susţinute în cadrul unor festivaluri faimoase de punk din Europa, la care au participat cele două trupe. De la punk-rock la psychobilly şi hardcore punk, am putut urmări reprezentaţiile unora dintre cele mai cunoscute formaţii. Mulţimea era deja antrenată pe ritmurile concertelor proiectate şi de abia aştepta cele două trupe.

Prima care a cântat a fost „Automatica Aggregazione“ şi chiar de la început a făcut atmosferă. Publicul, aparent uşor de entuziasmat, a început agitaţia chiar de la prima piesă. Îţi lua ceva până să înţelegi ce se întâmplă de fapt şi să poţi participa la dansul (puţin cam agresiv) al mulţimii, ce părea să ştie toate versurile. Toţi erau foarte încântaţi, într-atât încât au dărâmat de câteva ori una dintre boxele aflate pe scenă. Publicul s-a implicat cât a putut de mult şi chiar a cântat câteva piese în locul solistului. Prin mulţime, peste mulţime, peste tot erau fani înfocaţi ai formaţiei.

După ce şi-au terminat reprezentaţia cei de la „Automatica Aggregazione“, nu a durat mult şi a urmat în forţă trupa „Towerblocks“.

Şi în cazul acesta cei prezenţi erau mai mult decât încântaţi; şi eu m-am alăturat lor, de această dată cu mai multă naturaleţe. Binecunoscuta trupă din Berlin a cântat pentru mai bine de o oră şi jumătate, uimindu-ne pe toţi cu energia de care truparii ei au dat dovadă.

De această dată, am avut parte chiar de mai multe imnuri ale diverselor echipe de fotbal, scandate cu mult suflet de către cei prezenţi. Am avut parte, din nou, de declaraţii „înduioşătoare“ ale celor ce s-au urcat pe scenă… şi, din păcate, nu am scăpat de câteva vânătăi pe care nu le-am simţit, de altfel, decât a doua zi. După concert a urmat şi mai multă muzică punk, cu dj-ul Skinheddy O’Connor.

Preţuri OK, distracţie multă, ca de obicei, un alt concert cu multă voie bună şi energie în Fire Club.

Acest articol a aparut in revista Teen Press, nr. 36, Aprilie 2010
Tema: Cum sa fii roman?

Recommended Articles

2 Comments

  1. Oi! Oi! Oi! si o halba de bere! faina cronica! multumim!

    1. Oi! Oi! Oi! Si alta data cu placere ! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.