Therion a concertat pentru a treia oară în București, în cadrul lansării ultimului album, „Les fleurs du mal“, prin care formația suedeză sărbătorește 25 de ani de activitate. Dacă în 2006 „Therion goes classic“ a fascinat publicul românesc, alături de Orchestra Națională Radio & Corul Academic Radio, patru ani mai târziu, în 2010, formația a uimit din nou, prin lansarea materialului discografic „Sitra Ahra“.
Acum, în 2012, cei de la Therion au reușit să facă, din nou, un spectacol extraordinar, alături de Antalgia şi Elyose, trupele care au cântat în deschidere. „Bestia“ (therion = bestie, gr.) a fost fondată în anul 1987 de către Christofer Johnsson, care, la început, a abordat stilul death metal, urmând ca ulterior să se axeze pe symphonic metal, stil ce îi va consacra. Subiectele melodiilor se axează pe mitologia nordică, iar numele trupei, Therion, se vrea a fi un omagiu adus albumului „To Mega Therion“, al celor de la Celtic Frost.
Nonconformiști (ca de obicei), membrii trupei au intrat pe scenă unul câte unul, în aplauzele spectatorilor, fiecare având un costum unic, reprezentativ unei ere diferite: Christofer Johnsson a fost un conte, cu haina plină de elemente steam-punk, la fel ca și Thomas Vikström, care a intrat pe scenă purtând mândru o pălărie cu ochelari de aviator, tot steam-punk. Solistele au fost elegante, ca de obicei, iar chitariștii, în frunte cu Christian Vidal, au abordat stilul black metal, cu lanțuri și haine de piele.
Pe scena Arenelor Romane, pe 19 octombrie, un singur cuvânt a răsunat în mintea tuturor: teatral. Toți membrii formației s-au jucat cu scena și pe scenă, făcând un show care a lăsat fanii uimiți. Apropierile dintre Thomas și Lori Lewis, fascinația lui Vidal pentru soliste și, în același timp, pentru fanele românce și dorința lui Johnsson de a ieși în evidență prin orice metodă au fost picanteriile serii.
În mai mult de două ore, Therion a fascinat până și pe cei mai tineri fani, inclusiv pe Luca, băiețelul care a stat și a ascultat cuminte toate melodiile de pe noul album. Interacțiunea formației cu publicul a avut mare însemnătate, întrucât feed-backul a fost pozitiv.
Melodiile cu care au început seara au fost, desigur, de pe noul album: „La lincore d’or“, „Poupée de cire, Poupée de son“, „Une fleur dans le Coeur“, dar și melodii de pe fostele albume. Noaptea s-a încheiat cu ropote de aplauze pe melodia „To Mega Therion“, melodia așteptată de toți.
Concert excepțional, public liniștit, sonorizare bună, căldură în miezul nopții de octombrie… Ce ne puteam dori mai mult? A, da. Ne dorim să se întoarcă în curând.