Omul-Paianjen pe Intercontinentalde Laura Zadunaischi – redactor
foto: Laura Zadunaischi – redactor

Aventurierul francez Alain Robert, cunoscut pentru escaladări pe cele mai înalte clădiri din lume, a venit şi la noi în ţară. Vinerea aceasta, cu puţin înainte de ora 14, în faţa hotelului Intercontinental s-au strâns sute de oameni să asiste la îndrăzneaţa căţărare a Omului-Păianjen, în vârstă de 49 de ani.

Mulţi au putut să-l surprindă în fotografii pe Alain la mare înălţime. Privitorii au fost puţin dezamăgiţi, întrucât francezul s-a folosit de o coardă de siguranţă, deşi acesta precizase anterior că nu îi place să o folosească. Pompierii l-au aşteptat la ultimul etaj, gata să intervină în cazul unui accident. Multă agitaţie şi în rândul jandarmilor şi al poliţiei, pregătiţi să strunească mulţimea curioasă şi să îndrume maşinile prinse în rândurile de persoane.


Pentru siguranţa alpinistului, a fost adusă şi o macara mobilă, pusă la îndemâna sa. Acesta s-a oprit pe alocuri să facă cu mâna românilor, care la rândul lor l-au aplaudat, încântați de curajul său. Câţiva copii l-au scandat pe Omul-Păianjen pe parcursul căţăratului. La finalul escaladei, Alain, de altfel invitatul lanţului de magazine Flanco, a dat drumul la o reclamă a acestei companii, care a stat agăţată de faţada clădirii.

Alain Robert nu a avut parte de nicio amendă, spre deosebire de alte cazuri în care acesta a mai făcut escaladări urbane periculoase. De data aceasta, Omul-Păianjen a escaladat legal, dispunând de o autorizaţie. Ultimul său accident a dus la ruperea ambelor sale braţe şi la o comă care a durat cinci zile.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *