Cosmar de inchiriat – Serge Brussolo

serge-brussolo-cosmar-de-inchiriat

serge-brussolo-cosmar-de-inchiriat

de Cristina Dinescu – redactor
foto: nemirabooks.ro

O decizie, un vis transformat în coşmar… Casa de pe colină se preschimbă într-o casă de groază, unde fiinţele cele mai dragi devin cei mai de temut monştrii, unde iubirea maternă este condiţionată de ghearele sfâşietoare ale foamei… o foame animalică.

În căutarea unui loc în care să evadeze, părinţii lui David cad imediat pradă farmecului casei de pe colină, în timp ce băiatul simte că ceva nu este la locul lui. Cu timpul, părinţii acestuia se îndrăgostesc la propriu de cocioaba sinistră, iar David devine total depăşit de situaţie. Lucrurile prind o tentă cenuşie, zgomotele nu vor să înceteze, iar cineva sau ceva se târăşte prin casă, grohăind.

Poate la început, faptul că „mami şi tati“ umblă goi prin curte nu îi trezeşte prea multe bănuieli, până în momentul când îşi dă seama. Toată groaza răspândită prin sat, toate trupurile sfârtecate, tot sângele vărsat. Toate provin dintr-un singur loc: casa de pe colină. Cu trecerea timpului, forţa blestemului creşte şi mai mult asupra părinţilor lui David, transformându-i în monştrii, în fiare. Oamenii mor atacaţi în propriile case, iar maşini care sunt în trecere prin sat dispar fără urmă.

Puritatea lui David îl salvează de influenţa blestemată a acelei grădini zoologice, dar cine îi salvează pe săteni de la o moarte lentă, dureroasă şi inevitabilă? Doar moartea celor mai dragi fiinţe mai poate readuce liniştea în Willoughby.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *