Review: “O sută de zile de fericire” de Fausto Brizzi

[fsn_row][fsn_column width=”12″ margin=”{#fsnquot;right#fsnquot;:#fsnquot;15px#fsnquot;}” font_size=”16px” column_style=”light”][fsn_text]

                                

                                                                         

                                    Încununarea visurilor acelui copil care e în voi trebuie să fie unicul vostru scop

Vă propun un mic exercițiu de imaginație.Ce ați alege să faceți dacă ați afla că v-au mai rămas doar 100 de zile din viață? Cel mai probabil veți vrea ca ultimele voastre ore să fie petrecute la maximă intensitate, să stați alături de cei pe care îi iubiți și să vă găsiți curajul să ieșiți din zona de confort, să vă împliniți unele visuri.La același lucru se gândește și protagonistul cărții despre care vreau să vă vorbesc, intitulată “O sută de zile de fericire”.

Eroul nostru, numit Lucio, este un om simplu, de meserie antrenor de sport, căsătorit și cu doi copii. Vestea că suferă de cancer vine într-un moment de cumpănă în care din cauza infidelității sale ajunge să locuiască în brutăria socrului său.L a aflarea veștii cumplite, insistă să afle câte zile mai are are de trăit:100. 100 de zile în care își propune să își recucerească soția, să petreacă cât mai mult timp cu copiii și cu cei doi cei mai buni prieteni ai lui, Umberto și Corrado, și să învețe să trăiască .Primul pas pe care îl face în această călătorie este să își numească, ironic, diagnosticul ,,amicul Fritz’’. La început, pare descurajat, apăsat de povara sa, însă încearcă să respingă forța ce l-ar putea ține departe de scopurile lui.

Ce îmi place cel mai mult la această poveste este faptul că este scrisă în așa fel încât ai putea spune că Lucio stă chiar în fața ta, prezentându-ți ultimele lui clipe din viață. Pe de-o parte, își împărtășește bucuriile, experiența de a trăi așa cum își dorește, iar pe de altă parte, amintește și durerea, stările depresive și problemele pe care boala i le-a adus.El vrea să scoată în evidență modul în care cu toții putem trăi mai bine, putem fi mai implicați, mai atenți cu cei din jur și controla stresul și grijile.

Umor, ironie, emoție. Aceastea sunt cuvintele care ar descrie cel mai bine această carte. Și deși nu toate cele 100 de zile i-au fost fericite, cu siguranță au adus un plus vieții personajului și zilelor mele din vara ce tocmai a trecut.

Text de Alina Bălan

Sursa foto: libris.ro

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *