Invingatorul este intotdeauna singur

Invingatorul este intotdeauna singur

Invingatorul este intotdeauna singur

de Vârgolici Adrian – colaborator
foto: librariaonline.ro

„Moda e doar un fel de-a spune: sunt de partea voastră. Port uniforma armatei voastre, nu trageţi!“

Faimă, bogăție, exces. Pe scurt, Festivalul de la Cannes. 24 de ore petrecute în brațele celebrității, intersectate cu ultimile clipe ale mai multor „universuri“, distruse de către un singur om, pentru un singur scop: recâștigarea femeii iubite.

Igor Malev, om de afaceri rus, își țese drumul către ținta lui pe un principiu care se dovedește mortal pentru cei din jurul său: cât timp motivațiile sunt bune, orice este permis, el ucigând oameni pentru a le curma suferința și pentru a atrage atenția Ewei, fosta soție, în speranța că aceasta se va întoarce la el.

Motivațiile și visurile. Două lucruri puternice în viața unui om, distruse sau duse la extreme în această carte. Paulo Coehlo își aruncă personajele într-o cursă contra cronometru pentru o șansă la viața dorită. O șansă vitală, care va decide ce se va întâmpla în continuare și ce trepte se vor urca către împlinire. De la fata ambițioasă ce își dorește un loc alături de cei din Superclasă, până la omul de afaceri, care este dispus să facă orice pentru scopul propus, acțiunea încheagă un joc periculos al vieții, plin de disperare și acțiuni riscante. Autorul subliniază puternic lupta zadarnică a unor lucruri ce la început au mare valoare, pentru ca mai apoi să pălească și să lase un gol în sufletul învingătorului; învingător care rămâne singur.

O carte briliantă, ce pune accent pe caracterul oamenilor din ziua de astăzi și pe forța cu care aceștia ar merge până la capătul lumii pentru a se vedea împliniți. Paulo Coelho expune fiecare părticică slabă a fiecărui personaj, compensându-le cu dorința aprigă pentru a ajunge la final. Rămâne de văzut cine va fi învingător.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *