Luna rece de Jeffery Deaver

luna rece

luna rece

de Cristina Dinescu – redactor

Tic, tac, tic, tac, tic, tac… Acesta este ritmul pe care Lincoln Rhyme, Amelia Sachs şi echipa FBI sunt obligaţi să danseze pentru a intra în jocul Ceasornicarului. În ajutor le vine şi agentul special Kathryn Dance, expertă în limbajul trupului şi microexpresii.

Obsesia lui incurabilă este timpul, dorinţa lui cea mai disperată este vărsarea de sânge, iar adrenalina este doar un vechi prieten. Ceasornicarul îşi face apariţia într-o seară de decembrie, în metropola New York, cu o „operă de artă“ bine pusă la punct: o crimă dublă unde victimele au fost marcate până-n ultima secundă de ticăitul dureros al ceasului.

Lincoln Rhyme este un fost poliţist al departamentului din New York, care a fost nevoit să se retragă din cauza unui accident care l-a adus într-un scaun cu rotile, putând să-şi mişte doar capul şi un deget de la mâna stângă. Cu toate acestea, se implică neîncetat în astfel de cazuri, iar împreună cu Amelia Sachs şi restul echipei, aceştia nu dorm până nu află unde este următoarea victimă a Ceasornicarului şi cine este acest criminal înrăit.

Jeffery Deaver este unul dintre cei mai buni autori de thrillere poliţiste, un autor care te ţine cu nasu`-n carte până la final. Crime cu sânge rece, o punctualitate morbidă şi o cursă de-a dreptul criminală contra cronometru… cine o să câştige?

Recommended Articles

1 Comment

  1. Geniala cartea! Am citit-o si nu regret deloc. A fost prima carte pe care am “degustat-o” de la Jeffrey Deaver, iar dupa aceea nu am mai putut sa ma limitez la o singura carte. “Colectionarul de oase” si “A douasprezecea carte” se numara printre cartile mele favorite, bineinteles, alaturi de cea de mai sus! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *