Carte – Viata mea pe net

Viata mea pe net

Viata mea pe net

de Ioana Miclea – colaborator
foto: revistaaccente.blogspot.com

„Viaţa mea pe net“ sau „My life on Craigslist“ este cartea lansată de romanciera Alexandra Ares în 2011.

Alexandra Ares, sau Alexandra Grigorescu, este eseist şi dramaturg, născută în România şi stabilită la New York. Este autoarea mai multor romane ca „Dream Junkies“ („Visătoarele“) şi „The other girl“, încă nepublicată în România.

Absolventă a secției de teatrologie a UNATC şi doctor în Teatrul American Contemporan, Alexandra a lucrat ca critic de teatru la TVR la redacția Teatru și Film, până în 1998 când s-a stabilit în SUA.

Cartea sa, prima scrisă de un autor român publicată în colecţia de la Polirom „clickit“ şi finalistă la premiul „USA Best Books“ 2011, este plină de umor și împleteşte idealurile unei fete cu realitatea societăţii de astăzi.

Ea prezintă povestea lui Emily Thompson, o tânără de 25 de ani, care se mută dintr-un orăşel mic în New York, lăsându-şi postul de economist pentru adevărata ei vocaţie – arta contemporană, găsindu-şi un iubit şi un loc de muncă într-o galerie. Desigur că, sorţii nu îi sunt favorabili şi, peste puţin timp, se trezeşte singură şi fără un loc de muncă şi decide să o ia de la zero.

Cum? Apelând la Craigslist. Singurul mod de a se descurca în jungla oraşului New York este internetul, iniţial căutând un loc de muncă stabil şi poate o nouă relaţie.

După câteva întâlniri eşuate, renunţă, însă se alege cu un admirator care o urmăreşte şi care se mută deasupra apartamentului ei. Emily ajunge să se îndrăgostească de un vecin de-al ei, pe care îl spionează uneori şi care se va îndrăgosti de ea.

Îşi găseşte, pentru scurt timp, un loc de muncă la o altă Galerie de Artă, însă angajatorul ei se dovedeşte a fi un impostor.

Neavând un job, îşi împarte apartamentul cu diverse persoane de pe Craigslist. Prima persoană care ajunge colega ei de cameră pare iniţial o femeie înstărită, dar aflăm că este de fapt o damă de companie.

Lipsită de reurse şi departe de ajutorul familiei, Emily ajunge să ia în considerare această variantă, a prostituţiei. Se angajează la o agenţie şi semnează un contract care spune că doar însoţeşte diverse persoane la evenimente.

Deşi face asta o singură seară, evenimentul ajunge să o bage în încurcături mari – domnul pe care îl însoţise era un mare producător de film, iar scandalul ajunge în presă.

Decide să îşi schimbe total look-ul, dar presa o demască, publicându-i povestea, care ajunge pe Craigslist, la fostul ei iubit, la părinţii ei şi la băiatul de care se îndrăgostise.

Deşi pare o situaţie fără scăpare, până la urmă totul se rezolvă, ea deschizându-şi propria galerie de artă şi mutându-se cu noul ei iubit, Sebastian.

Este o carte cu replici savuroase pe care nu o să o lăsați prea uşor din mână.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *