Interviu cu Magda – she is 17 and she tattoos

Interviu Magda

Interviu Magda

de Sara El Habashi – colaborator
foto: Daniela Garofalide – colaborator foto

Magda, prietenii îi zic Mady, este o adolescentă de 17 ani care face tatuaje de un an și jumătate, ceva original şi nou în rândul adolescenţilor din România.

R.: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru tatuaje?
Mady:
De la prietenii mei. Am câțiva care fac și sunt plini de tatuaje și întotdeauna am fost curioasă să-i întreb cum se fac. Pur și simplu, mi s-a părut un subiect tabu și ceva foarte special, e o artă aparte față de toate și mi se pare genială ideea cum transpui pe piele ce ai pe hârtie.

R.: Te-a învățat cineva sau ai învățat singură să tatuezi?
M.:
Am învățat singură, am primit doar niște sfaturi când am fost la o convenție de tatuaje. Am vorbit cu organizatorul atunci, iar el mi-a explicat toți pașii, cum se începe și anumite tehnici. A vrut să mă ia la salonul lui, dar călătorește foarte mult și nu prea era în regulă.

R.: Unde și cum ai tatuat prima data?
M.:
A fost cea mai tare senzație de până acum. Eram foarte emoționată. Am tatuat prima dată acasă și se dusese vorba prin liceu „E o tipa de la noi care s-a apucat de tatuaje“ și a venit într-o pauză un baiat la mine „măi, am auzit că faci tatuaje“, nu i-am zis nici până în prezent că a fost primul pe care l-am tatuat, dar i-am zis că da, că am mai făcut. Nu mi-a cerut prea multe detalii că nici el nu prea era familiarizat cu tatuajele și mi-a zis că vrea să își facă și el. Primul tatuaj a fost un tribal. De obicei se începe cu tatuaje mici, dar eu am început cu unul de vreo 20 de centimetriam și fiind și primul, am stat ore bune, dar a fost omul mulțumit.

Interviu Magda

R.: Cum a fost experiența?
M.:
Am fost foarte emoționată, mi se blocase și aparatul. Eram atât de panicată și îmi era o rușine de omul ăla. Îmi zicea să stau calmă, m-a întrebat dacă mi s-a mai întamplat și i-am zis că nu mi s-a mai întamplat niciodata lucrul ăsta și îmi zicea să mă calmez, că îl terminăm, că nu este nicio problemă. A stat până la sfârșit, nu a comentat nimic, a fost foarte de treabă.

R.: Ai putea să ne spui cum se procedează, pas cu pas ?
M.:
În primul rând, clientul ori vine cu o idee din capul lui și îmi zice „vreau să îmi desenezi asta“ sau îmi aduce el desenul. Dacă are o idee în cap și mi-o spune, îi arăt desenele în câteva zile, depinde de cât timp îmi ia până le desenez. Înainte de a face un tatuaj, sunt anumite lucruri de igienă pe care trebuie să le fac fiindcă clientul trebuie să se simtă protejat, trebuie să fie totul sterilizat, ca să nu existe dubii, să nu îi fie frică, trebuie să se simtă cât mai confortabil. Începe totul cu dezinfectarea mesei, a aparatului, folosim mânuși chirurgicale, ace sterile, absolut tot este steril, exact ca la salon, numai că este făcut acasă, nu-i nimic nesigur, pentru că mulți se întreabă „De ce acasă și nu la un salon?‟. Am lucrat într-un club, dar nu am avut oportunitatea să îmi deschid un salon sau să lucrez înca la unul.

Interviu Magda

R.: Dorești ca pe viitor să faci o carieră din tatuat sau este doar un hobby?
M.:
O carieră clar. E ceea ce îmi doresc mai departe, pentru că știu că se poate, chiar dacă mulți zic că nu o să faci nimic și mai bine rămâne un hobby. Cunosc persoane care au reușit să își întrețină și familia din acest lucru și nu au absolut niciun stres.

R.: Și ai vrea să faci acest lucru în țară sau să pleci în afară?
M.:
M-am gândit să mă mut din țară, dar vreau să încep aici. Am câteva oportunitați în afară și niște persoane care m-ar ajuta foarte mult să-mi crească afacerea, ca să zic așa. Vreau să mă mut definitiv din țară, cel mai probabil în America, am un prieten de familie acolo.

R.: Familia ta cum a reacționat când le-ai spus și ce părere au avut? Te susțin?
M.:
Păi, mi-au râs în nas. Au zis „Nu o să reușești nimic, e doar o prosteală de-a ta, o să vezi că o să îți cumpărăm tot ce îți trebuie, investim bani și tu nu o să faci nimic mai departe“ și bine-înțeles că la început nu m-au susținut, mi-au zis să îmi cumpăr singură tot ce am nevoie că pe ei nu îi interesează. După ce au văzut că lucrurile încep să meargă, m-au susținut foarte mult și încă o fac, mai ales mama mea, îmi este mereu alături și mereu vine să vadă cum lucrez, cum iese un tatuaj, îi place foarte mult ce fac. Este mândră de mine și îmi zice că am reușit să fac banii mei.

R.: Tu ai vreun tatuaj?
M.:
Da, am unul la ceafă. Două aripi și un nume și este un memorium și un omagiu pentru bunica mea care m-a crescut și mi-a fost ca o mamă. Am iubit-o enorm și am vrut să fac acest lucru, păcat că nu a mai apucat să vadă.

Interviu Magda

R.: Ai mai vrea să îți faci vreunul?
M.:
Da, am o grămadă de idei. De exemplu, unul dintre ele vreau să reprezinte munca mea, unul vreau să fie o clepsidră, dar este spartă și scrie „Carpe diem“ și chestia asta este foarte importantă, la modul că nu trebuie să ții cont de timp și de alte lucruri, ci vorba aia „Să trăiești clipa“.

R.: Ai un model în aces domeniu?
M.:
Nu neapărat, dar îmi place să mă inspir de la alții. De exemplu, din afară sau prieteni de-ai mei, cum ar fi Costi Azoitei pe care îl admir foarte mult, el este persoana care m-a ajutat și cu sfaturile și mă inspiră cel mai mult. Și o admir foarte mult pe Kat Von D, toată lumea face asta, îți dai seama.

Interviu Magda

R.: Cum te-ai descrie?
M.:
În multe feluri (n.r. – râde). Sunt de fel o persoană complexă și dificilă, îmi intri foarte greu pe sub piele, deși sunt genul care se atașază repede de o persoană, fie prieten, fie mai apropiat, dar pe mine trebuie să mă iei așa, la bani mărunți altfel, nu scoți nimic de la mine.

R.: Mai ai și alte pasiuni/hobby-uri pe lângă tatuaje?
M.:
Pictez în ulei, fac tablouri. Am câteva expuse la un liceu de artă din Polonia și multe sunt la școala mea de artă pe care am terminat-o acum vreo doi ani. Am facut trei ani o școală de artă și restul tablourilor ori le fac cadou, ori le mai vând din când în când. Îmi e dor să fac chestia asta, nu am mai pictat ceva din vară. Am fost foarte ocupată cu tatuajele și mă gândeam să reîncep, să reiau hobby-ul meu vechi.

R.: Ce părere au prietenii tăi despre ceea ce îți place să faci?
M.:
Mă susțin și ei foarte mult. Mulți sunt încântați, nu toți cred în mine însă. Mulți îmi zic că o să văd eu mai încolo, că nu o să meargă, că nu o să fac bani din asta toata viața, dar sunt și alții care ma ajută și îmi spun „capul sus, tu mergi înainte, fă-ți treaba, stai liniștită‟.

Interviu Magda

R.: Ce cereri de tatuaje mai ciudate ai avut până acum?
M.:
Au fost și tatuaje banale, chiar unui fost prieten de-al meu i-am făcut un triunghi într-o zonă intima, nu am înțeles logica, dar am avut tot felul de alte cereri: drăcușori, steluțe, inimioare, fără motiv, doar că le plăcea cum arată.

R.: Ce mesaj le poţi transmite cititorilor Teen Press?
M.:
Dacă vor un tatuaj, să mă contacteze şi să aibă încredere în mine, nu le voi face ceva urât, să fie siguri de asta.

Recommended Articles

5 Comments

  1. Gabytsu ZuZu'Lescu

    deci si cum dam de domnisoara!? pe unde!?

  2. Cum pot lua legătura cu Magda?

  3. Nu avem niciun fel de date de contact. Nici macar numele ei de facebook, Cum vreti sa o contactam in caz de ceva? Nu asa se face reclama cuiva… sincer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *