Spot-on-T sau cum îi facem pe englezi la ceaiul de la ora 17:00

Spot-on-T sau cum îi facem pe englezi la ceaiul de la ora 17:00

Spot-on-T sau cum îi facem pe englezi la ceaiul de la ora 17:00

de Sabrina Canea – redactor
foto: Mircea Steriu – colaborator foto

Și, parcă, cu cât trec mai multe teze și teste, cu atât suntem mai vioi și energici. Astfel, având nevoie de ceva acțiune și, totodată, puțină relaxare după o lună de muncă intensă, am decis ca această duminică să servesc un ceai făcut ca la carte. Pentru cei care nu sunt la curent cu ce se mai întâmplă prin capitala noastră (shame on you!), aflați că duminica aceasta, 26 mai 2013, a avut loc un eveniment super drăguț și dulce în grădina restaurantului „Le Théatre“, și anume Spot-on-T, o pledoarie pentru ceai și nu numai.

Ca să vă aduc pe toți puțin în temă, Spot-on-T este un eveniment organizat de către Innovation Quarter în colaborare YouthBank București, Asociația pentru Relații Comunitare, Fundația Comunitară București și cu sprijinul Romanian Business Leaders, ce se vrea a fi un 5 o’clock tea englezesc, însă ceva mai special. Ideea a fost clocită de liceeni, desigur, iar prin tot acest „festin“, tinerii au vrut să aducă la un loc pentru o după-amiză liniștită și drăguță iubitorii de ceai, de modă și de licitații.

Spot-on-T sau cum îi facem pe englezi la ceaiul de la ora 17:00

De ce ceai? După cum ni s-a spus și în micuța prezentare de la început, ceaiul este cea mai variată și cunoscută băutură, având, totodată, puteri miraculoase. Dacă e să îți începi ziua cu un ceai, acesta îți poate schimba întreaga stare de spirit în respectiva zi, „atacând“ modul în care te simți tu de dimineață.

Dacă e să vorbim de loc, terasa aleasă pentru party a fost cea mai bună alegere! Chiar dacă, probabil, din afară nu părea ceva nemaivăzut, odată intrat în grădina restaurantului „Le Théatre“ te simțeai ca în filmele americane cu nunți în aer liber. Astfel, decorul colorat și aranjamentele florale făcute chiar de către organizatori au dat evenimentului un aer lejer și relaxant.

Spot-on-T sau cum îi facem pe englezi la ceaiul de la ora 17:00

După o întârziere de vreo oră – deoarece cu toții știm că lumea bună întârzie -, petrecerea a început cu o prezentare a ceaiului și super-puterilor lui. Într-un fel sau altul, ceaiul a existat dintotdeaună, chiar dacă nu purta numele pe care le știm noi. Cert este că, de multe ori, ceaiul își face treaba mai bine ca medicamentele. În tot acest timp, cât ascultai despre ce nebunii poate ceaiul să facă, din dreapta îți făceau cu ochiul brioșe și prajituri colorate, care erau absolut geniale. Și, până la urmă, cum era să pleci de la un tea party fară să bagi și o brioșică, ce naiba?!

După o mică pauză în care terasă radia de zâmbetele și agitația musafirilor, dar și a organizatorilor, am avut parte și de o licitație cu scop caritabil. Știți licitațiile de prin filme, nu? Aici a fost mai incitant! La licitație au participat invitați ai petrecerii, bătându-se pe tablouri pictate de copii de la Fundația Minți Deschise. Toți banii strânși cu ocazia acestei licitații vor fi donați fundației, pentru a beneficia de o aparatură cât potrivită copiilor cu autism, pentru o dezvoltare cât mai bună.

Spot-on-T sau cum îi facem pe englezi la ceaiul de la ora 17:00

Și petrecerea abia acum începe! Întreaga terasă s-a transformat într-un podium, urmând ca pe ritmuri demne de „Catwalk Avenue“ să își facă intrarea potențiale modele, pentru a prezenta cele mai mișto creații. La această prezentare de modă a contribuit și „Atelier A!urea“ cu rochii unicat, lucrate manual. De la pene colorate, la voaluri, dungi, flori și mărgele, fetele au arătat impecabil, iar ținutele au fost mega apreciate. Dacă vreți vreodată vreo ținută mai specială care să rupă gura târgului, vă recomand cu cea mai mare căldură „Atelier A!urea“.

Spot-on-T sau cum îi facem pe englezi la ceaiul de la ora 17:00

Petrecerea a continuat cu proiecții de filme, lăsând oamenii să se relaxeze la un ceai fierbinte și la o discuție aprinsă. În timp ce pe ecran rulau scene din filme celebre, precum „Breakfast at Tiffany’s“ și „The Notebook“, invitații și-au pus crativitatea la lucru, pictând căni! Chiar dacă tempera nu se prea lipise, cănile au ieși cât se poate de simpatic. Fie că aveau talent sau nu, toți invitații au făcut niște căni ingenioase. Ele vor fi jurizate pe Facebook, iar cea mai șmecheră va fi și premiată.

Ei, și doar știți cum englezii sunt renumiți în lume pentru ceaiul lor nebun și minunat. Eu, azi, mi-am schimbat concepția: cel mai bun ceai este cel făcut la tine acasă, cu prietenii. Chiar și cu o vreme mai ceva ca la londonezi, când acum e un soare arzător și peste cinci minute plouă de rupe, petrecerea a fost foarte reușită, iar ceaiul cu atât mai bine primit, cu cât afară ploua mai tare. Deși mulți au fost dezamăgiți de vreme, iar alții au făcut cale întoarsă din pricina acesteia, vremea a făcut ca ceaiul de la ora cinci să fie o îmbinare perfectă între cultură și viața socială, „Le Théatre“ devenind locul perfect pentru o duminică între prieteni.

Spot-on-T sau cum îi facem pe englezi la ceaiul de la ora 17:00

De asemenea, fiind la o a doua ediție a petrecerii, organizatorii trebuie felicitați pentru treaba bună pe care au făcut-o și sperăm ca următoarea ediție să fie cel puțin la fel de mișto ca aceasta. Good job, guys!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *