ONG Fest 2013

ONG Fest 2013

de: Irina Constantin – redactor
sursa foto: www.imparte.ro

Iată că a ajuns la final încă o ediție a Festivalului Organizațiilor Nonguvernamentale, desfășurată în Parcul Tineretului. Timp de trei zile, între 17 și 19 mai, oricine a putut intra în contact cu o gamă foarte largă de ONG-uri, de la asociații umanitare, sportive, până la handmade și jonglerie. Fie că doreai doar să arunci un ochi sau să te implici într-o activitate de voluntariat, ONG Fest nu a dezamăgit pe nimeni.

În dimineața zilei de 17 mai, vântul bătea prin corturile goale, însă nu pentru mult timp. Fiecare ONG a început să se miște și să își aranjeze standul. În jurul prânzului trecătorii deja puteau să vadă, în mare, despre ce este vorba în fiecare cort.

Cei prezenți au putut participa la diferite tombole, concursuri cu premii și materiale promoționale. De asemenea, oricine se putea transpune într-un mic explorator, primind un cupon pe care trebuia să îl completeze cu informații provenite de la cinci standuri marcate cu culori diferite. Cine a fost suficient de curios a primit și o recompensă.

Ziua de sâmbătă, 18 mai, a fost cea mai aglomerată. Oamenii veneau din toate direcțiile, flyerele erau peste tot, sute de afișe, boxele răsunau din loc în loc, iar cei din corturi își reprezentau ONG-ul cu mândrie.

Ne-am întâlnit cu pasionați de munte, medicină, handmande, muzică, drepturile omului, ajutor pentru copiii cu nevoi speciale, comunicare și ecologie. Din toate aceste variante și multe altele, este imposibil să nu te fi oprit la un stand și să nu fi discutat cu omuleții respectivi.

Festivalul nu s-a rezumat doar la corturile de prezentare, ci a organizat și ateliere pentru cei interesați, pasionați sau pur și simplu curioși. Astfel, am învățat să pictăm cu henna, să jonglăm, să reciclăm, să facem handmade, despre jocuri psihosociale, improvizație și așa mai departe. Câte ceva pentru fiecare.

Scena nu s-a lăsat nici ea mai prejos, activități desfășurându-se zilnic, pe tot parcursul zilei: coruri de copii, ansambluri folclorice, recital de canto, aceeaşi diversitate cu care ne-a obișnuit acest eveniment până acum. Amintim concertele Butterflies in My Stomach, East Roots și Les Elephants Bizzares, care au reușit să strângă în fața scenei tot ONGFest-ul, în fiecare seară de festival.

Per total, putem rezuma ONG Fest 2013 în câteva cuvinte: o mare adunătură de oameni fericiți, deschiși la minte, deștepți și cu inițiativă.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *