Interviu cu BRomania – Matei Dima #hihi

Interviu Bromania_Bogdan Mihai_Fotoreporter-4 (1)

de Mara Popa – reporter
foto: Bogdan Mihai – fotoreporter

Puțini îl cunosc sub numele lui real de Matei Dima, el fiind recunoscut mai mult ca tipul ce face filmulețele amuzante care au acaparat internetul. Cu mii de like-uri pe Facebook și milioane de vizualizări, omul din spatele canalului BRomania are mult mai mult de arătat atunci când își dă jos clasica perucă de pițipoancă.

Reporter: Ce te-a determinat să te muți în Los Angeles?
Matei Dima: Am plecat după fratele meu. Acesta a plecat acolo cu bursă, iar eu l-am vizitat în clasa a X-a și mi-a plăcut foarte mult. După ce m-am hotărât că acolo vreau să studiez, am trecut și eu prin același proces ca el pentru a lua bursă. Am studiat la o facultate privată și am făcut două facultăți din cadrul ei: teatru și relații publice.

R: Când ți-ai dat seama că ai o chemare spre actorie?
M.D:
Mi-am dat seama fix înainte să plec în L.A. Eram într-o trupă de teatru în limba franceză în Constanța, orașul meu natal. Mulți m-au sfătuit să continui cu actoria atunci. Totuși, abia mai târziu am descoperit că îmi place să și regizez și să mai descopăr și alte arii.

R: Cum a fost să te muți așa departe de familie și prieteni?
M.D:
A fost foarte greu. Ziua aceea când am plecat este posibil să fi fost cea mai tristă zi din viața mea. Până la urmă, te obișnuiești cu bine.

R: Cum ți-a venit ideea de a-ți numi proiectul tău cel mai renumit: BRomania?
M.D:
Vorbeam cu un prieten american acum ceva vreme și acesta mi-a spus: „You are my Bro from Romania“. Și eu i-am spus: „I am your Bromania!“. Atunci mi-am dat seama că o să folosesc numele ăsta cândva.

Interviu Bromania_Bogdan Mihai_Fotoreporter-3

R: Cum a fost înființat proiectul BRomania?
M.D:
Dintr-o dată! Am văzut că aveau succes Vine-urile în America și atunci am știut că acestea or să vină și în România. E un trend că tot ce apare în America să apară într-un final și la noi. M-am gândit să fac o pagină, să încep să filmez, să editez pe telefon și să văd ce iese.

R: De care vine-uri ești cel mai mândru?
M.D:
Îmi plac foarte mult cele cu mama mea, iar preferatul meu este acela cu cea mai inutilă balustradă. Nu știu de ce, numai mie îmi place acesta în mod special, deoarece ăla este genul de umor pe care îl prefer.

R: Pițipoanca deja a devenit un personaj principal al vine-urilor tale. Cum ți-a venit ideea?
M.D:
Când vrei să faci material viral pe internet, trebuie să te legi de anumite „modele“ de interes. În BRomania poți găsi: cocalarii, oameni din politică, dar, cel mai mult, pițipoancele. Țin minte că peruca am cumpărat-o de la cineva cu cinci lei. Nu știam la vremea aceea ce o să fac cu ea.

R: Cum îți vine inspirația pentru video-uri?
M.D:
Inspirația vine din absolut tot ce este în jurul meu. Cred că în aproape 90% din tot ce ne înconjoară poți găsi cel puțin un unghi funny. Încerc să profit de asta.

R: Am văzut că acum, în afară de vine-uri, faci și vlogging. „Dieta cu Pedepse“ e doar o serie de vlog-uri ce a devenit populară foarte repede.
M.D:
De vlogging m-am apucat acum patru luni la cererea publicului. Lumea voia mai mult conținut și „Dieta cu pedepse“ am văzut-o ca o oportunitate bună de a combina hazul cu ceva motivațional. Am primit foarte multe mesaje de la oameni pe care i-am inspirat să ducă o viață mai sănătoasă. Dacă reușesc să slăbesc 20 de kg până în iunie, am provocat-o pe Simona Halep la un joc de tenis. Încă nu știu dacă ea a aflat, dar sper să o văd în curând ca să îi zic.

R: Cum te descurci cu haterii?
M.D:
Pe hateri trebuie să îi ignori. Totuși, uneori îi mai bag în seamă pentru că e amuzant pentru lumea care urmărește. Haterii vor să fie băgați în seamă de cele mai multe ori și mereu găsești ceva ce să le răspunzi. Puterea e la tine pentru că oamenii pe tine vor să te vadă și orice aș răspunde, posibilitatea este mai mare ca cei care urmăresc să mă placă pe mine și nu pe ei.

R: Cum este relația ta cu fanii?
M.D:
Eu sunt foarte activ pe Facebook, Instagram, Snapchat. Consider că este foarte important să ții o legătură cu aceștia atunci când devii viral în mediul online. Trebuie să te adaptezi pe fiecare rețea de media socială. Eu încerc pe fiecare aplicație să pun ceva diferit. Răspund cât de mult pot și la mesaje și la snap-uri, iar aici mă refer la cele mai serioase (și la cele de la fete).

Interviu Bromania_Bogdan Mihai_Fotoreporter-7

R: Ce hobby-uri mai ai?
M.D:
Îmi plac foarte mult sporturile, să mă și uit la ele, dar să mă și joc. Tenisul și baschetul îmi plac cel mai mult. În rest, îmi place să ies din casă foarte mult și să experimentez lucruri noi.

R: Lumea este foarte curioasă cu ce îți câștigi pâinea în LA.
M.D:
Am o bază de prieteni foarte strânsă acolo cu care lucrez la diferite proiecte sau filmări, indiferent că sunt pentru Youtube sau seriale. Din toate acestea, iei puțin câte puțin și îți câștigi pâinea, dar încă nu sunt la nivelul acela pe care îl vreau eu. Am și câștigat acum doi ani un premiu la Youtube Music Awards cu un videoclip de care sunt foarte mândru.

R: De ce nu ai revenit în România, știind că ai avea un succes mare și aici?
M.D:
În România, am șanse foarte mari, dacă muncesc și am noroc, să ajung în top. În L.A, trebuie să depun de zece ori mai mult efort ca să ajung acolo. Până să ajung printre cei mai buni, probabil, nu o să trăiesc cel mai bun stil de viață. În România, duc oricum o viață bună. E ca un balans pe care trebuie să îl faci și trebuie să alegi: vrei să lupți să dai lovitura într-o țară ca America, unde din start devii cunoscut internațional, sau să rămâi în România unde ești limitat doar la un anumit target? Depinde ce te face fericit, până la urmă.

R: Ce planuri de viitor ai?
M.D:
Am avut acest show live în Sibiu, „Cu de toate“, la care am avut foarte mari emoții fiind primul meu show live. În viitor, vreau să fac seriale și filme și să nu mă mai joc atât. Toată lumea care se apucă de un proiect online face asta doar ca o rampă de lansare. Pentru mine, BRomania nu e un job, o fac mai mult ca un hobby. În America, cei care devin virali ajung în seriale și filme. În România, fiind piață mai mică, ofertele sunt mai restrânse, dar am primit și aici oferte pentru proiecte. Trebuie să îți cântărești bine opțiunile.

R: Se pot câștiga bani din vlogging?
M.D:
Da, se pot, dar foarte puțin comparat cu America. În România, cred că sunt foarte puțini care pot să trăiască din vlogging pentru că ai nevoie de foarte multe vizualizări. Nu e așa ușor cum pare. Am câștigat bani și din BRomania, dar nu foarte mulți. Totuși, nu pentru asta țin acest proiect.

R: Ce sfaturi poți să le dai celor care vor să se apuce de vlogging?
M.D:
Să se nișeze! Să se hotărască despre ce să fie canalul și stilul video-urilor. Ai nevoie de foarte mult timp ca să întreții un canal și aici mă refer la cel puțin două video-uri pe săptămână. Ideal este să ai un canal când ești mai tânăr, ca să ai mai mult timp la dispoziție.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *