Viata de noapte pe timp de zi

de Ana Costache – redactor

Prin „viaţă de noapte“ se poate înţelege schimbarea ceasului biologic, mai precis somn în timpul zilei, activitate în timpul nopţii. De fapt, această viaţă de noapte şi-a transformat înţelesul mai degrabă în „distracţie“. Aşadar, ea se poate desfăşura la fel de bine şi în timpul zilei, din moment ce petreci timpul la şuete cu prietenii, în centrul oraşului, din cafenea în cafenea, din parc în parc. Este adevărat că noaptea naşte acel sentiment de rebeliune, senzaţia că este vremea ta să te distrezi, după o zi plictisitoare, fără să te deranjeze timpul. Desigur că nu ne putem permite o viaţă de noapte pe timp de zi, în condiţiile în care ziua este ocupată de şcoală, serviciu, deci doar în vacanţe este posibilă. Sincer vorbind, cine mai are chef de o noapte pierdută când simţi din plin oboseala venită după trezitul de dimineaţă pentru a ajunge la datorie?

Tinerii iubesc momentul când ies din casă şi se îndreaptă către viaţa din oraş, însă din ce în ce mai mulţi preferă să facă acest lucru în timpul zilei, până ce-au trecut câteva ore după apus. De ce? Pentru că scapă de certurile cu părinţii, pentru că nu sunt nevoiţi să zacă a doua zi sau poate pentru că iubesc şi momentul când ajung acasă, în patul cald, aşteptând în siguranţă a doua zi. Sunt multe lucruri pe care le poţi face în timpul zilei şi să spui că nu a trecut degeaba: plimbări, cheltuit bani pe ceaiuri, cafele, gogoşi etc.

În cele şapte zile ale săptămânii (să nu uităm, în vacanţă) există inevitabil o zi în care ne putem permite o noapte albă pentru că, oricât de frumoasă ar fi lumina zilei, mai magic este întunericul şi, de asemenea, mai multe porţi sunt deschise către distracţie noaptea.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *