O plimbare prin parc


O plimbare prin parc

de Cristina Dinescu – redactor
foto: Simona Lenghel – seminarist foto

Haideţi să facem o plimbare virtuală printr-un parc! Haideţi să ne rezervăm puţin din timpul pe care-l petreceam altundeva, pentru a observa toate lucrurile care ies din tipar! Dacă stai să priveşti, ai ce vedea.                                                                                                              
De exemplu, începem plimbarea prin fostul I.O.R. (care acum este împărţit în nu ştiu câte părculeţe şi are tot atâtea nume), o luăm agale pe aleea din jurul lacului, şi iată ce am observat: un cuplu de bătrânei care stau pe o bancă şi răsfoiesc o revistă pentru adulţi, un căţel şchiop care aleargă după umbre – dat fiind că nimeni nu s-a mai jucat cu el de o veşnicie -, o tipă care merge pe role şi este urmată îndeaproape de un caniche alb cu vârful cozii de culoarea roz, o mulţime de bebeluşi roşcaţi cu ochi albaştri (foarte ciudat, apropos), un panou înainte de a trece pe „Insula Pensionarilor“ pe care scrie „Sula Pensionarilor“ – căci nişte copii foarte creativi s-au gândit să dezlipească primele două litere etc. Apoi, ne teleportăm în Tineretului, unde vedem persoane cu ratoni în lesă la plimbare sau cu tot felul de animăluţe în portbagajul propriei biciclete. De asemenea, există părinţi mai moderni care au găsit diferite modalităţi inedite de a-şi scoate copiii la plimbare, modalităţi benefice şi pentru ei.

Cu toate că n-am enumerat decât două parcuri, am putea să-i privim şi pe cei care fac activităţi de zi cu zi, fără să iasă din tipar. De exemplu, persoane care-şi plimbă animalele sau care fac jogging, tineri care citesc sau se sărută pe maulul lacului, copii care hrănesc raţele cu pâine etc. Sau poţi, pur şi simplu, să te întinzi pe iarbă, să închizi ochii şi să asculţi. Probabil te întrebi ce? Răspunsul e: orice! Ciripitul păsărilor, „chiţăielile“ celor mici, vântul, foşnetul frunzelor, iar lista continuă. Poate suna puţin naiv, dar nu te costă nimic dacă încerci asta.             
Dacă îţi faci timp să vezi, atunci este perfect, pentru că ineditul este peste tot şi uneori te poate surprinde în mod plăcut. Ieşi în parc atunci când n-ai ce face, poate mai găseşti şi alte persoane care vor să vadă, nu doar să se uite.
Plimbare plăcută!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Foarte amuzant ,dupa acest articol voi face o mica plimbare in parc .
    Poate ma duc sa vad "Sula Pensionarilor".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *