
foto: Ion Mateș – fotoreporter
Urmează iarăşi un articol motivaţional, aşa că cei slabi de curaj pot părăsi aceste rânduri înainte să fie prea târziu.
Era un banc care suna cam aşa:
Un nebun scapă de la sanatoriu şi se „angajează“ ca lampă într-un birou. La un moment dat, personalul sanatoriului vine să îl ia înapoi, să-l interneze.
Personalul sanatoriului: În sfârşit, l-am găsit!
Angajaţii din birou: Dar de ce ne luaţi lumina?
Morala: omul ăla „nebun“ nu era o lampă, dar credea atât de mult în faptul că este una, încât şi ceilalţi s-au lăsat convinşi de asta.
Ideea este că perseverenţa este una dintre cheile succesului. Dacă tu crezi în ceea ce faci, într-un ideal, într-un vis, într-o idee vei face în aşa fel încât şi ceilalţi să creadă. Şi nu vei fi singur, cu siguranţă vei găsi şi alţi „nebuni“ care să creadă în exact acelaşi lucru pentru care te lupţi tu, iar puterea creşte…
Cu siguranţă că va trebui să treci prin foc şi mare, dar când vei pune capul pe pernă (dacă ai noroc), vei zâmbi, pentru că ţi-ai păstrat căciula. Căciula ne lipseşte multora dintre noi în zilele de azi. Căciula este identitatea, demnitatea. Iar ce face o căciulă să fie frumoasă sunt toate obstacolele pe care le treci pentru a pune capul pe o pernă.
Cred că fiecare din voi are în cap câte un exemplu de astfel de om, de la martiri până la revoluţionari. Desigur, sunt exemple extreme, însă nu ne împiedică nimeni să le împrumutăm o parte din curaj, din devotament, din voinţă. Şi lor li s-a părut nebunească ideea lor atunci, şi s-au îndoit de ei, dar aveau de ales: nebun sau sclav.
Acum depinde de fiecare cum doreşte să-şi păstreze identitatea. Poţi să lupţi împotriva sistemului, poţi să lupţi contra spălării pe creier promovate de televizor, poţi să lupţi contra profului care a uitat demult să-şi facă meseria, poţi să lupţi pentru numeroase cauze. Sunt atât de multe nenorociri în ziua de azi, care nu caută decât să ne ştirbească treptat ultima fărâmă de umanitate, de personalitate. Nu le voi enumera pentru că sunt destul de promovate, toată lumea vorbeşte despre ele… şi atât!
Este important ca în fiecare zi să faci ceva care să conteze, care să facă diferenţa între tine şi cel de scuipă seminţe la colţul străzii. Nu trebuie să faci ceva extraordinar. Azi aşa, mâine aşa… şi cu timpul o să reuşeşti să-ţi slefuieşi în aşa fel personalitatea încât îţi vei dezvolta un sistem de autoapărare la superficialitate, mediocritate, efectul de turmă.
Un prim pas pe care vă sfătuiesc să-l urmaţi înainte de a începe această aventura este să vă înarmaţi cu un mare simţ al umorului; umor inteligent, desigur! Totul se face prin umor! Umorul ne ajută să nu o luăm pe arătură şi, mai mult decât atât, este arma cea mai potrivită într-un astfel de război. Este ca o bomboană gustoasă umplută cu otravă. Foarte puţini oameni ştiu să riposteze umorului.
Zâmbiţi, credeţi, trăiţi! Bon voyage!
Lauraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! <3<3