Tu stii sa-ti folosesti mecanismul creativitatii?de Ilona Andrei – fost colaborator
foto: Ana Lungu – fotoreporter

Aşa cum probabil ştim cu toţii, creierul are două emisfere: una logică şi una creativă. Aceste două emisfere sunt făcute ca să lucreze împreună. Însă mulţi dintre noi suntem atât de ocupaţi să ne dezvoltăm emisfera logică, ocupându-ne fie doar de învăţatul pentru şcoală, fie doar de serviciul pe care îl avem, încât uităm că şi cealaltă emisferă trebuie pusă la treabă, folosindu-ne de creativitatea şi imaginaţia de care dispunem.

Chiar şi creativitatea, căreia îi dăm atât de puţină importanţă, are un rol foarte important în dezvoltarea noastră ca oameni. Scrisul, cântatul la un instrument sau vocal, pictatul, dansul sau orice altă pasiune am avea, ne-ar putea face să privim ceea ce este în jurul nostru cu alţi ochi, ne-ar oferi mai multă stabilitate, încredere în sine şi o usurinţă în a face lucrurile care ne sunt atât de utile.

Însă, din păcate, oamenii sunt tentaţi să renunţe chiar de la prima uşă care li se închide în faţă, când în locul acestui pesimism ar trebui să existe o siguranţă şi o dorinţă de a căuta aplicaţiile practice ale talentului pe care fiecare dintre noi îl are, iar asta pentru că orice om de pe lumea asta este înzestrat şi cu o latură creativă. Până şi un om care este dependent de băutură ar putea face o pasiune pentru vinuri, ajungând să deţină informaţii despre diferite feluri de vinuri şi astfel ar putea, să spunem, realiza o emisiune TV sau să scrie o carte în care să vorbească despre soiurile de vinuri, despre arome, paharele specifice fiecărui tip de vin şi alte informaţii legate de acest subiect.

Nu e însă mai puţin adevărat că se poate reuşi orice cu voinţă şi perseverenţă, renunţând însă la ideea că drumurile presărate cu flori duc spre glorie. Trebuie doar să ne dorim să ieşim din aceste tipare obişnuite, în care creativitatea a devenit pentru noi doar un cuvânt rece, scris în dicţionar la litera corespunzătoare.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *