Tips & Tricks


Tips &Tricks

de Nicoleta Constantin – redactor
foto: Domnica Chişcă – colaborator foto

Eşti plictisit de monotonia dimineţii tale? Bea o cană de ceai roşu african cu vanilie şi vei căpăta energie şi inspiraţie în ceea ce urmează să faci. Cercetătorii japonezi numesc acest ceai „ceaiul vieţii lungi“ datorită proprietăţilor tămăduitoare pe care le deţine, aşa că trebuie să-l încerci şi tu. Dacă nu ai căpătat inspiraţie suficentă, apucă-te de dans irlandez cu lordul dansului Michael Flatley, îl găseşti pe youtube, vei fi uimit de entuziasmul dansatorilor şi de muzica fantastică a lui Ronan Hardiman.

Începi să te trezeşti şi deja zâmbeşti? Ţi-e foame?
Tips! îţi recomand cel mai sănătos şi crocant sandviş, ce nu poate lipsi de la micul-dejun: sandviş cu şuncă de Praga şi miez de nucă. Ai nevoie pentru a-l prepara de: două felii de pâine albă/ neagră, o felie de caşcaval, o felie de şuncă Praga, cremă de somon şi patru miezi de nucă.

Te-ai hotărât să ieşi din casă, dar nu ştii exact unde?
Tips! Poţi merge să vizitezi Muzeul de Artă, în fiecare miercuri a lunii ce abia a început. Intrarea e gratuită. Sau încearcă să bei un cappuccino la ceainăria Serendipity, drumul până la „ea“ este plin de surprize (ai grijă pe unde calci).
Pe înserat, poţi continua programul cu o piesă de teatru, o comedie poate. Îţi recomand „Sunt un orb“, un recital extraordinar al actorului Horaţiu Mălăele, se joacă numai la Teatrul de Comedie de pe strada Dumitru nr. 2, sector 3.
Fiindcă te afli în zona Lipscani, una dintre cele mai pariziene părţi ale Bucureştiului (sau cel puţin aşa a fost, căci mult de la anii 1900 nu a mai rămas), la Caru’ cu Bere există un spectacol de dansuri de societate de la ora 21:00; o atmosferă mixtă de naţionalităţi şi aromă de mâncare românească tradiţională (Tips & tricks: rezervă-ţi masa numărul 19, aceea de la etaj, pentru seara de miercuri).
Când ajungi acasă, înainte să adormi, nu uita să asculţi o melodie a aniilor ’70: Joe Dassin – „Champs Elysees“, (Tips & tricks: vei visa turnul Eiffel şi vei călători la Paris pentru o noapte, gratis).

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *