Un nou sezon de dezvoltare personala pentru tine! Grow 1.2

Un nou sezon de dezvoltare personala pentru liceeni: Grow 1.2 isi deschide portile!

30.09.2010 Bucuresti – Grow – proiectul inovativ cu expunere internationala ce isi propune sa dezvolte experiente de dezvoltare a caracterelor tinerilor liceeni din Romania – se pregateste de inchiderea primului ciclu complet de educatie non-formala complementara pentru liceeni. In perioada 1 noiembrie-15 decembrie 2010, in 11 orase din intreaga tara va avea loc Grow 1.2. Liceenii din anii terminali sunt asteptati sa se inscrie la cursuri in perioada 1-24 octombrie pe website-ul oficial al proiectului: www.growedu.ro.

Inceputul lunii octombrie marcheaza startul campaniei de promovare Grow 1.2. „A world at your choice” ce urmareste pregatirea elevilor pentru o noua etapa, terminarea liceului, si primii pasi catre maturitate. Sub sloganul „Step up your choices” elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat anul acesta sunt provocati sa-si depaseasca zona de confort a mediului familiar oferit de scoala si sa porneasca intr-o aventura extraordinara de autocunoastere si dezvoltare alaturi de studenti internationali voluntari, facilitatorii atelierelor din cadrul Grow 1.2 prin care vor explora ce posibilitati ii asteapta si care este calea care li se potriveste.

Grow, programul educational inovativ de lunga durata, desfasurat in perioada 2010-2015 isi propune printr-un pachet educativ si de consiliere complementar educatiei formale sa pregateasca tineri increzatori, cu o
buna cunoastere a slabiciunilor si a punctelor tari pe care le au si care actioneaza responsabil in luarea
deciziilor profesionale si personale. Programul Grow vrea sa devina prima optiune a elevilor de liceu in alegerea unui program de educatie inovativa prin care sa aiba acces la o dezvoltare a aptitudinilor, atitudinilor si la descoperirea valorilor personale.

In ultima etapa de dezvoltare specifica acestui program, Grow 1.2, participantii vor avea oportunitatea de a descoperi:
– ce parcurs vocational li se potriveste
– varietatea de oportunitati de cariera
– cum sa-si exprime intr-un mod profesionist propria identitate
– ce inseamna sa fii antreprenor
– care le sunt valorile personale si cum le determina alegerile in viata
– cum sa-si seteze obiective pentru succesul personal si profesional
– cum sa-si organizeze mai bine timpul

In cadrul Grow 1.2 pot participa elevi din 11 orase precum Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Targu-Mures, Sibiu, Suceava si Timisoara.

Grow 1.0&1.1, precendentul de succes al acestei editii, dedicat elevilor de clasa a 10-a si a 11-a ce a avut loc in 2 serii in perioada 26 iulie-3 septembrie 2010 a adunat peste 450 de elevi participanti din peste 15 orase, alaturi de 37 de studenti internationali pasionati de training care au venit special in Romania pentru a le oferi suportul si o perspectiva internationala elevilor participanti: „Lumea din exterior nu isi va putea nici macar inchipui cum 2 saptamani de vara iti pot influenta modul de a gandi si mai ales de a alege ce e potrivit pentru tine si pentru cei din jurul tau. Toate astea cu putina magie din partea unor oameni deosebiti, veniti de la mii de km distanta, pentru a ne invata sa ne redescoperim, sa apreciem absolut tot ce avem.[…] Nimic din ce a fost la Grow nu vom uita pentru ca indiferent cat de sus vom ajunge, intotdeauna trebuie sa stii de unde ai pornit.” (Madalina Popinciuc, clasa a 10-a, participant la Grow1.0&1.1,)

Grow 1.2 este un proiect organizat de către “Şcoala de valori” şi “AIESEC România”.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *