Pasionat sau superficial?

pasionat_sau_superficial-ioana_muntean-colab_foto-teenpress

de Andreea Clonaru – colaborator
foto: Ioana Muntean – colaborator foto

Tu în ce categorie te încadrezi? Pui pasiune în ceea ce faci sau, de obicei, faci lucrurile cu o notă de superficialitate?
Dacă vrei, această întrebare poate fi înţeleasă şi altfel. (Dacă mă crezi creepy, îmi asum riscul :p, but never mind.)

Acolo unde stai tu acum, fie că eşti la liceu pe o bancă, acasă pe un mess, la o măslină cu un prieten, sau în parc pe iarbă, imaginează-te pe tine făcând ce îţi place cel mai mult pe lumea asta. Asta trebuie s-o faci neapărat cu ochii închişi şi cu muzica răsunând în timpane. Văzându-te făcând acel lucru, analizează puţin modul în care îl faci.

Acum spune-mi ce părere ai. Faci totul cu pasiune pentru că îţi place şi vrei să dai tot ce e mai bun din tine, ca rezultatul să fie cel scontat sau faci totul doar „ca să fie acolo“?
Sincer, când mi se dă o sarcină pe care trebuie să o îndeplinesc şi mie nu îmi face plăcere, o duc până la capăt, dar nu iese atât de bine pe cât ar fi ieşit dacă o făceam cu pasiune. Asta pentru că nu am îndeplinit acea sarcină cu plăcere! Am făcut asta pentru că aşa a trebuit!

De ce nu primesc şi eu sarcini gen: „Ai grijă de hainele lui Ozzy Osbourne!“, „Du-te în Lăptarie cu cei mai buni prieteni şi vezi câte sticle de cola poţi să bei!“ sau „Scrie un articol pe tema «Ia cu Pâine!»“ (ceea ce am făcut deja!)? Dacă aş primi numai sarcini din astea, nu cred că aş mai cunoaşte sensul cuvântului „superficial“, dar, din păcate, nimeni nu te pune să faci lucruri de genu’…

Ceea ce contează cu adevărat sunt lucrurile pe care le faci cu pasiune, pentru că îţi face plăcere să îţi atingi scopul făcându-le.
Toată frumuseţea constă în aceste lucruri mărunte, care pentru alţii nu reprezintă nimic: dar tu te simţi invincibil când vezi rezultatul!

Dacă ai avea oportunitatea să obţii tot ce ţi-ai dorit, într-o singură clipă, ce ai face? Ai încerca să lungeşti clipa sau doar ai trece peste, într-un mod superficial?
Eu aş alege să lungesc clipa… deşi sunt conştientă că nu pot opri timpul. Însă măcar aş încerca să fac clipa în aşa fel încât să te simţi de parcă a fost o veşnicie…

FINAL TIP: adaugă pasiune şi dăruire când faci ceea ce îţi place, without doubt! Când eşti pasionat de ceva, este imposibil să nu iasă bine, aşa că GO AHEAD!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Activitatea care ți se potrivește cel mai bine este cea pentru care ai da oricât pentru a o avea și nu cea pe care o ai pentru că îți aduce foarte mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *