A little less comunication

A little less comunication


A little less comunication

de Ioana-Bianca Dobrin – colaborator
foto: Cătălina Cosma – colaborator foto

„A little less conversation, a little more action please“, cam aşa începe melodia de la Elvis Presly şi în aceeaşi manieră se desfăşoară şi ceea ce se întâmplă prin licee, şcoli, şi alte unităţi de învăţământ.
Noi am cerut mai multă acţiune, dar într-un mod pozitiv; am vrut schimbări care să ne fie de ajutor şi nu schimbări inutile, care să ne facă să ne simţim ca nişte prizonieri în propria noastră şcoală.

Schimbările din sistem nu au uimit numai elevii, dar şi profesorii, care se gândesc că este mult prea mult pentru noi, elevii. Cei de la minister vor să facem totul ca în afară, mai precis ei se inspiră din învăţământul francez. Dar, sincer, nu prea reuşesc să îl copieze. Dintr-un simplu motiv: suntem diferiţi, suntem altă naţie, alt popor cu alte obiceiuri, alte însuşiri care ne deosebesc ceilalţi.

Vor să ne bage aparate de pontat, am dat teste predictive la TOATE materiile, pentru ce anume toate astea? Nici noi nu ştim! Pierdere de timp! Iar acum materia care trebuia predată în cele trei săptămâni de teste profesorii se grăbesc să ne-o predea comprimată, pentru că până pe 23 noiembrie ar fi trebuit să avem 3 sau 4 note + tezele deja date.
Care este treaba cu aparatele de pontat? Simplu. Din cauza absenţelor. Ceea ce nu înţeleg este de ce trebuie să le bage în toate liceele? Cred că ar fi fost mai bine dacă le-ar fi adăugat doar în liceele care au expres nevoie de aşa ceva, iar liceele de elită să fie scutite de aşa ceva.

Vacanţa de vară ne-a fost scurtată, nu mai avem vacanţă intersemestrială, ci avem trei săptămâni de vacanţă de iarnă. Nici nu o să ne dăm seama când intrăm în semestrul al doilea.
De ce trebuie să imităm ceea ce este în afară? Nu ar putea să facă ceea ce-i mai bine pentru noi, în funcţie de realitatea ţării noastre, fără să intervină cu ideei furate? Din câte am observat, pe ei nu prea îi interesează că schimbările aduse nu au decât un efect negativ. De ce nu ţin cont şi de părerile noastre?! Ei ştiu doar să reformeze, să reformeze şi iar să reformeze. Parcă ar fi nişte roboţi.

Oare ce surprize mai ne sunt pregătite pentru următorii ani? Nici nu vreau să mă gândesc, dar încă sper că ei or să vadă că noi nu avem nevoie de atâtea modficări şi că deja suntem foarte încărcaţi cu materii inutile şi cu multe activităţi extraşcolare, iar timpul nostru liber se rezumă acum doar la două, trei ore pe zi.
So please, IT’S ENOUGH for us! Stop it!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Elvis Presley* 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *