Suruburi si dibluri pentru montarea sinelui


Şuruburi şi dibluri pentru montarea sinelui

de Alina Ionescu – redactor
foto: Alina Ionescu – redactor

De ce vă trebuie un model din care să împrumutaţi calităţi, la care să vă raportaţi personalitatea? În primul rând, pentru că adolescenţii vor să „fure“ trăsături ce le plac, ce îi impresionează, ceea ce ar vrea să le aparţină lor. Oricât v-aţi strădui, nu veţi reuşi să copiaţi la perfecţie modelul. „Originalitatea constă în a încerca să fii ca ceilalţi şi a da greş“ (Raymond Radiguet).
Ce înseamnă originalitatea de personalitate şi cum se obţine ea? Vă ofer reţeta perfectă!

Ingrediente:
– 100 g. curaj proapsăt
– 3 linguriţe de voinţă
– 150 g. imaginaţie rece de la frigider
– 1 plic de praf de râs
– cca. 12 pişcoturi stilate

Mod de preparare:
În primul rând, spălăm bine curajul şi îl tăiem cubuleţe, cu tot cu coajă. Se pune o folie de prospeţime într-un bol sau într-un vas mai adânc. Se toarnă praful de râs într-o farfurie şi se amestecă cu apă. Se iau pişcoturile pe rând, se înmoaie puţin şi apoi se aşează de jur împrejur pe pereţii vasului.
Crema se poate servi ca atare; într-un bol se amestecă voinţa cu imaginaţia şi, în final, se aşează cuburile de curaj şi se lasă să se întărească. Una din condiţiile de bază ale succesului constă în a fi şi a acţiona original, cum nimeni nu a mai fost sau a mai acţionat.
Lasă procesul de imitare în spate: învaţă de la ceilalţi, însă nu fi ca ei. Nimeni nu ştie ce e mai bine pentru tine decât tu!
James Stephens spunea foarte bine că „originalitatea nu constă în a spune ce nu a spus nimeni, ci a spune exact ceea ce gândeşti“.
Cam asta e reţeta. Ştiu că pare complicată şi că sunt multe ingrediente, dar de fapt totul e foarte simplu şi se poate face foarte repede. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că pentru fiecare rezultatul va fi diferit, veţi deveni foarte originali. Gata! Asta e! Foarte simplu şi rapid!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.