Craciunul in stil bucurestean


de Laura Ioana Tătaru – colaborator
foto: Andrei Lumpan – colaborator

Tocmai a început vacanţa mult aşteptată, ceea ce înseamnă că Moş Crăciun e după colţ! La fel cum am fost obişnuiţi de câţiva ani, capitala noastră a intrat şi ea în spiritul sărbătorilor. Se pare că anul 2012 i-a întrecut pe toţi ceilalţi prin frumuseţea şi gingăşia decorurilor aferente transformării Bucureştiului într-un orăşel pregătit pentru Crăciun.

Luminiţele din centrul capitalei debordează de culoare. Ele capătă contur sub forma unor brazi albaştri şi verzi deasupra bulevardului, reuşind să atragă atenţia tuturor şi să smulgă cât mai multe zâmbete atât de pe chipul copiilor, cât şi de pe chipul adulţilor. Peste tot unde te uiţi, iese în evidenţă schimbarea feerică ce a acaparat capitala.

Un element definitoriu oricărei sărbători de iarnă este, bineînţeles, bradul! Anul acesta a fost ales unul de 17 metri pentru a monopoliza Piaţa Universităţii şi ale cărui decoraţiuni pornesc de la o mulţime de beculeţe aurii, până la lucrări de artă ce formează un puzzle. În vârful acestuia sunt amplasaţi doi îngeri ce vestesc naşterea Mântuitorului.

Pentru prima dată, Bucureştiul este inclus în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa. Fix în ziua în care a fost sărbătorit Moş Nicolae, târgul „Bucharest Christmas Market“ şi-a deschis porţile şi îşi aşteaptă, până în ajunul Crăciunului, cumpărătorii la cele 65 de căsuţe unde vor putea găsi multe dulciuri, mezeluri şi totodată şi produse tradiţionale româneşti precum: brăţări împletite, costume populare, vase din porţelan şi chiar măşti.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *