Harap Alb continua…

Harap Alb continua…

Harap Alb continua…

de Ioana Miclea – colaborator

Cum adică „continuă“ ?

Păi, simplu. Proiectul a luat naștere din dorința de a demonstra că și eroii din basmele noastre sunt de nivelul lui Superman. Personajul Harap Alb a fost ales deoarece povestea sa este una dintre lecturile școlare ce a rezistat în timp. Și nu numai atât, a fost ales și pentru a promova unul dintre lucrurile care fac parte din folclorul și cultura noastră. Cum avea să se întâmple acest lucru? Prin deschiderea spre o nouă categorie de cititori: adolescenții. Cu ajutorul revistei de benzi desenate, basmul a ajuns să fie privit ca fiind „cool“.

Realizatorii revistei sunt Octav Ungureanu (storyboard), Mihai Ionașcu (scenarist/editor) și Andrei Moldovan (realizatorul benzilor desenate).

În seara de 20 decembrie, la orele 19, a fost lansarea celui de-al doilea număr al revistei „Harap Alb continuă…“.

Aceasta a avut loc într-un loc mai non-conformist, la Galeria Saint Ink, unde toți iubitorii lui Harap Alb și ai eroilor, în general, au putut lua parte. La o asemenea lansare, te-ai fi așteptat să fie prezenți doar adolescenți, nu? Ei bine, probabil că revista are și astfel de fani, însă se pare că este mult mai apreciată de cititorii maturi, printre care, foarte mulți pasionați de desen. Ei au putut privi posterele uriașe cu personajele principale servind un pișcot, un pahar de vin fiert și dându-și cu părerea despre care este cel mai fantastic dintre ele.

Revistele, atât numărul 1, cât și numărul 2, au putut fi achiziționate la prețul de 4,9 lei.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *