Fetele fac legea (All I wanna do)


Fetele fac legea (All I wanna do)

de Florentina Ţărînă – redactor
foto: www.imdb.com

Regia: Sarah Kernochan
Cu: Kirsten Dunst, Gaby Hoffmann, Lynn Redgrave, Rachael Leigh Cook
S.U.A./Italia/Canada, 1998

În anii ’60, unul dintre cele mai renumite licee de fete, Miss Godard’s Preparatory School, riscă să fie unit cu un liceu de băieţi. Acţiunea aduce în prim-plan grupul fetelor „rebele“, care sunt în stare de orice pentru a primi ce vor. Astfel, ele pun la cale un plan de a le strica marea întâlnire dintre cele două licee. Le vor oferi băuturi alcoolice în loc de obişnuitul punch din suc de fructe, le vor suci minţile şi îi vor face de râs în faţa direcţiunilor şi a tuturor elevilor, demonstrând că această „uniune“ nu este benefică pentru liceul lor.
Acest film prezintă, în primul rând, controversata luptă dintre sexe. Până la urmă, protagonistele vor descoperi că nu toţi tipii sunt o apă şi un pământ. În al doilea rând, filmul prezintă ideea emancipării femeii faţă de bărbat şi ieşirea acesteia de sub „dominaţia“ masculină; iar, nu în ultimul rând, oferă o lecţie de viaţă despre cum să obţii ceea ce-ţi doreşti, cum să devii liber în mod corect şi democratic.
Poate că nu este un film extrem de bine elaborat, însă cu siguranţă vă va face să râdeţi copios şi să empatizaţi cu personajele principale.

Recommended Articles

1 Comment

  1. E super filmul !:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *