Sporturi extreme la micul dejun

sporturi extreme la micul dejun

sporturi extreme la micul dejun

de Cristina Dinescu – redactor
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Dacă îţi place să-ţi bubuie urechile, să-ţi sară inima din piept şi să joci riscul pe degete, există câteva modalităţi prin care îţi poţi potoli setea de extrem, de pericol. La început, sporturile extreme erau, de fapt, doar activităţi neconvenţionale, precum skateboarding-ul sau surfing-ul, care ofereau o doză mai mică sau mai mare de adrenalină. Cu timpul, acestea au devenit floare la ureche, astfel că parcurile sunt pline de skateri, iar plajele din ţările occidentale sunt pline ochi de persoane dornice să se lupte cu valurile.

Cu cât popularitatea unui sport creşte, cu atât apar alte sporturi care să ofere mai mult decât cele precendente. De asemenea, şi faptul că viaţa de zi cu zi devine din ce în ce mai confortabilă şi oarecum mai sigură, unii oameni simt nevoia să iasă din siguranţa şi plictiseala care par să îi înconjoare. Datorită acestui lucru, de la skateboarding am trecut la bungee-jumping, iar de la surfing la rafting sau alte sporturi asemănătoare.

Fiecare sport poate fi dus la extrem şi făcut mai mult decât periculos, dar lucrurile pe care practicanţii trebuie să le aibă în minte sunt propriile limite, condiţia fizică şi cunoştinţele vaste în domeniu. De exemplu, un sport care necesită cunoştinţe atât de escaladă, cât şi de scufundări, este canioning, un sport nou apărut şi la noi, al cărui nume spune tot despre el. Alte sporturi, care îţi taie respiraţa la propriu, sunt bungee-jumping sau paraşutism, două „activităţi extra-şcolare“ mai mult decât energizante. Tot ceva asemănător sunt şi deltaplanul sau parapanta, dar acestea din urmă au un avantaj în plus: pe lângă sângele care pompează în vene ca la raliu, poţi admira imensitatea peisajelor deasupra cărora planezi.

Acum să nu credeţi că iubitorii de zăpadă vor rămâne doar cu veşnicele ski-uri sau placa de snowboarding. Un sport care poate fi practicat atât în apele învolburate ale râurilor de munte, cât şi pe pantele pline de zăpadă este (snow)kayaking. Tot ce ai nevoie este un kayak, vâsle şi baftă.

Sporturi extreme sunt mult mai multe decât aş putea enumera, pentru că sunt nenumărate alternative, mai simple sau mai complexe, ale aceluiaşi sport. Dacă Eddie Kidd a sărit cu motocicleta peste Zidul Chinezesc şi Alain Robert s-a căţărat pe unii dintre cei mai înalţi zgârie-nori din lume, atunci înseamnă că ar trebui să ne aşteptăm la mai mult.

Recommended Articles

1 Comment

  1. sunt paralela cu sporturile extreme :)) cred ca singurul la care sunt cea mai buna e “chilitul extrem” :d oricum, ff tare articolu si poza e super dinamica :d like !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *