Si-au pierdut copilaria…

si-au pierdut copilaria...

si-au pierdut copilaria...

de Elena Tănase – seminarist
foto: Ana Lungu – colaborator foto

Dacă stai bine şi priveşti în jur, o să observi că niciun adolescent nu se mai consideră copil, chiar sunt indignaţi dacă cineva are tupeul să le spună că sunt încă copii. Nu e nimic bun în asta. De ce vrei să devii adult din clasa a V-a sau din clasa a IX-a? Stai liniştit, că după ce termini liceul vezi pe naiba, iar atunci o să te iei de cap şi o să o iei la goană pentru că o să ai prea multe responsabilităţi pe cap, îţi vei dori din inimă să mai fi copil.

Am văzut la şcoală copiliţe din astea care se dau importante, cer o ţigară, mai vor şi o băutură că, na!, să fie tot tacâmul. Asta nu e de ajuns, pe deasupra au şi o ţinută adecvată, că doar nu o să vină să-ţi ceară o ţigară într-un sac de gunoi, iar prin astea vreau să spun cât mai decoltate, cât mai transparente, cu sutienul la vedere, că doar aşa eşti sexy, şi cu pantalonii cu talia cât mai joasă că dacă tot se vede tot, să se vadă absolut totul.

Toate domnişoarele astea, maturele astea, se dau la băieţi prea mari pentru ele, că doar au experienţă şi ştiu că le va merge, au tot tacâmul – îmbrăcămintea şi ţigara. Cineva ar trebui să le deschidă ochii. Dar cine să o facă? Dacă părinţii au intrat într-un somn adânc şi nu observă nimic sau spun că aşa e moda şi copiii lor trebuie să fie la fel, atunci sunt fără speranţă.

Nu că băieţii ar avea un comportament normal. Dacă fetele sunt cu ţinutele deocheate şi ţigara, băieţii la partea cu ţigara sunt mai reţinuţi. Ei au un alt talent prin care dau pe spate fetele şi acela e caterinca. Caterinca despre orice, mai ales despre fetele care, cred ei, că au ceva invers şi nu ar trebui să existe pe planeta asta.

Chiar ar trebui să vină cineva să le dea o lecţie de viaţă sau cel puţin să le-o îndese în creier. Profesorilor oricum nu le mai pasă şi îi cred, unii îşi dau viaţa ca să îi înveţe ceva pe elevi, dar atâta timp cât elevul e plin de draci după oră şi îi înjură tot neamul profesorului, ceva ar trebui schimbat, dar cum nimeni nu observă ce se întâmplă sau sunt obişnuiţi cu un astfel de comportament, nu se întâmplă nimic. Desigur există şi cazuri fericite, elevi care învăţă şi îşi văd de treaba lor, dar într-un număr infim.

Nu doar când sunt mici sunt ai dracu’. Pe măsură ce cresc, creşte şi drăcia din ei. Aşa creşte insensibilitatea, prostia, indiferenţa şi multe alte chestii. Cum dracu’ să se clădească o societate respectabilă, cum îşi doresc strămoşii noştri, cu astfel de specimene care nu vor deloc să se îndrepte?!

Pe măsură ce a evoluat societatea, au evoluat şi lucrurile ce îi fac rău. Cum am zis mai sus, astfel de specimene, iar cei din jur încurajează asta, cel puţin aceia care sunt în şcoală cu specimenele sau prieteni cu ele. Îi încurajează cu atâta entuziasm, încât ai impresia că e ceva bun ceea ce fac ei. Oare e bine ceea ce se întâmplă? E bine să continuăm aşa? Ce părere aveţi?

Recommended Articles

4 Comments

  1. Bucură-te că, probabil, faci parte din acea parte infimă. Nu mai există speranță pentru generațiile actuale și viitoare, eu văd asta zilnic. Proști, da’ mulți. Aste se dorește, nimeni nu vrea o țară de oameni inteligenți, aia se controlează cel mai greu.

  2. Mare dreptate ai ! Din pacate…

  3. Prea adevarat, si aceste tendinte de a fi mai in varsta decat esti apar tot mai devreme… Tot vad copii de a V-a care vin la scoala de parca au multinationala si cont in Elvetia,; ei sunt centrul universului si restul graviteaza in jurul lor, le reprosezi ceva, nu vor sa accepte nimic. Unde mai sunt copiii care aratau un pic de respect? Problema este ca ei nu isi dau seama ca nici macar nu sunt amuzanti daca folosesc expresii “cool”, dar in fine, nu inteleg eu…

  4. A, si imaginea e super, nu ca imi place ce transmite, dar se potriveste perfect…

Leave a Reply

Your email address will not be published.