Let’s take a ride to…death?

Let’s take a ride to...death?

Let’s take a ride to...death?

de Sara El Habashi – redactor
foto: Alexandra Secăreanu – colaborator foto

Parcurile de distracţie – când auzi aceste două cuvinte, te gândeşti automat la adrenalină, carusele imense, maşinuţe şi multe alte lucruri distractive. Ce frumos, haideţi să mergem… staţi… că nu avem unde.

Problema nu este neapărat reprezentată de faptul că nu avem, ci de cât de sigure sunt caruselele. Ok… Terra Park, cel mai nou parc de distracţii din Bucureşti, dar distracţia cât de mare este? Caruselele cât de mari sunt? Adrenalina pe care o găseşti în străinătate, în parcurile de acest tip, unde e? Da, haide să ne ciocnim în maşinuţe…oh, stai! Trebuie să ai grijă să nu mori.

Cel mai mare carusel de la noi s-ar afla undeva pe la nivelul 2 de adrenalină comparat cu unele din Prater (parcul de distracţii din Viena). Singurul lucru comun este acel turn, care se găseşte şi în Satul de Vacanţă din Constanţa, dar care este diferenţa?

În primul rând, preţul în străinătate este mai mic. Nu cu mult, vreo 2 lei este diferenţa, dar te dai în turnul ăla şi simţi adrenalina din plin, plus că te ține mai mult de trei ture. La noi plăteşti 12 lei ca să te ţină două minute maximum şi tot nu simţi adrenalina cum trebuie, plus că viteza este mult mai mică ca în afară. Imaginaţi-vă cum ar fi să te duci în Satul de Vacanţă din Constanţa, să vrei să te dai într-o „maşinărie“ care pare cea mai hardcore dintre toate, să îţi iei bilet, să te aşezi şi să vezi că celui din faţa ta nu i se închide bine centura şi nu i se fixează bara de siguranţă, ţinând cont că te pune cu capul în jos la nu ştiu câţi metri înălţime. Foarte frumos, nu? Cred că numai cu rugăciunea în minte stai de când începe până te vezi iar cu picioarele pe pământ.

Până la urmă, ce putem face? Mai nimic, doar să sperăm că vom avem şi noi peste ani nişte parcuri de distracţie ca la carte, cum sunt peste tot în lume, mai ales că ar fi ceva ce mulţi aşteaptă de atâta timp.

Ce să înţelegem din ce s-a zis mai sus? Dacă vrei să mergi într-un parc de distracţie în ţară, ai mare grijă unde te duci şi fii martor mai întâi la vreo trei serii înainte să te dai ca să fii sigur că nu o să faci o vizită până în cosmos.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *