Opti(c)mist

Opti(c)mist

Opti(c)mist

de Ruxandra Şiclovan – colaborator
foto: Ioana Muntean – fotoreporter

O persoană optimistă are întotdeauna de câştigat. Dacă îţi propui să faci ceva şi ai încredere în propriile tale forţe, vei reuşi. Cu siguranţă nici un actor, cântăreţ sau om de afaceri nu a avut succes încă de la început. Succesul se construieşte cu paşi mici, dar siguri. Pentru toate acestea îţi trebuie cel puţin o doză de optimism.

Nu de mult timp am văzut documentarul „The Secret“. Faptele care sunt prezentate în acesta sunt, după cum se precizează, reale. Însă, dacă gândeşti într-un fel optimist, ai mai multe şanse de reuşită. Problema succesului este pusă şi în documentar sub semnul întrebării de către specialişti. Dacă îţi doreşti cu adevărat un lucru, mai devreme sau mai târziu îl vei obţine sub diferite forme, care îţi vor aduce întotdeauna zâmbetul pe buze.

Dacă eşti pesimist şi ferm convins că nu îţi va reuşi un lucru, şansele ca acel lucru să se întâmple sunt mai mici decât în cazul în care eşti optimist. Practic, cu propria ta gândire, poţi să minimalizezi sau să maximizezi şansele unei reuşite.

Pentru mine, o dimineaţă obişnuită începe cu o cafea tare (pentru a mă trezi), iar în drumul spre liceu îmi place să ascult muzică; melodii ale căror versuri să transmită o stare de bine. În schimb, atunci când îmi încep dimineaţa certându-mă cu cineva, pot să spun că îmi va merge prost toată ziua. Dar pentru a avea o zi liniştită şi frumoasă, fără alte evenimente neplăcute, nu trebuie să laşi certurile sau nervii să te determine să continui aşa tot restul zilei. Atunci când eşti nervos, eşti mai predispus la certuri cu oamenii din jurul tău. Şi certurile nu conduc la nimic bun. Plus că persoanele care văd întotdeauna doar frumuseţea vieţii, chiar şi atunci când aceasta nu prea există, trăiesc mai mulţi ani – pentru că persoanele optimiste sunt mai puţin stresate decât cele pesimiste :-).

Viaţa este uneori frumoasă, alteori nedreaptă. Însă dacă îţi păstrezi o atitudine pozitivă, ai numai de câştigat. Până la urmă nu te costă nimic să încerci, măcar o zi, să fii cu zâmbetul pe buze, indiferent de situaţie.

Dar oamenii şi-au pierdut optimismul, cel puţin la noi în ţară. Majoritatea deja este obişnuită cu problemele existente în România şi păstrează aceeaşi atitudine negativă pe parcursul unei zile întregi. Come on!, cu ce ne-ar putea ajuta să credem că nu mai avem nici o speranţă de reuşită în anii ce vor urma? O atitudine pozitivă ne face, însă, să vedem lucrurile mai roz, să ne gândim şi la lucrurile care, la început, par un pic mai incerte şi, până la urmă, să realizăm că mai avem mulţi ani în faţă ca să obţinem tot ceea ce ne-am propus.

„Tomorrow is another day“, precum spune personajul principal feminin, Scarlett O’Harra, din filmul artistic produs cu mulţi ani în urmă, „Gone with the wind“, în momentul în care realizează că trebuie să îşi ia viaţa în propriile ei mâini pentru a reuşi. Nimic mai adevărat! Ce nu te omoară, te face mai puternic! 🙂

Recommended Articles

4 Comments

 1. Foarte frumos articolul tau!

  Ca si 90% din articolele de pe teenpress din ultima vreme de altfel, este un sentiment foarte placut cand ma regasesc in fiecare dintre ele, intr-o anumita masura, cand stiu ca nu sunt singura care se confrunta cu probleme de genul. ^^

  In astia 18 ani de zile ai mei, am fost destul de pesimista, funny, eu credeam ca sunt realista, but I am trying my best to change.
  Un lucru care l-am citit recent pe net si mi-a atras atentia, este faptul ca trebuie sa fiu cu zambetul pe buze mereu in preajma altor oameni (daca duci la extrem devine annoying, stiu), in preajma prietenilor, ajuta mult.
  Ceea ce citisem eu, era de fapt o chestie de genul, de ce sa te inconjori de prieteni tristi, cand poti sa te inconjori de lume vesela? Si m-am gandit ca de ce s-ar inconjura altii de o trista ca mine cand s-ar putea duce la altcineva? Si de atunci incerc sa fiu optimista si cu zambetul pe buze, I fear lonliness a lot.

 2. misto poza ioana, se potriveste :>

 3. Ana Maria Costache

  spune-mi un om care nu stie ca optimismul este mai bun decat pesimismul? “C-ul” ala din titlu ma duce cu gandul la cliseu, iar ideea articolului ma duce cu gandul la Eminescu zambind, din campania aia stupida de la radio guerrilla sau de la ce era.
  si, pe un ton optimist, iti doresc o zi frumoasa. sincer 😀

  1. Reclama cu Eminescu zambind era la Kamikaze :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *