Oare ce-i de facut?

e_bine_ce_facem-stoian_andreea-colab_foto-teenpress

de Diana Guţulescu – colaborator
foto: Andreea Stoian – colaborator foto

Am ajuns într-un moment dificil. Oare ce-i de făcut? Două dintre prietenele mele (chiar trei, dacă mă consider propria prietenă) nu ştiu ce drum să aleagă.

Maria este o fată foarte talentată care îşi doreşte din tot sufletul să ajungă o dansatoare de succes. Ea practică dansul de când era foarte mică. De-a lungul anilor a avut performanţe remarcabile luând premii la concursuri naţionale şi internaţionale.

Părinţii ei nu sunt foarte multumiţi pentru că aceştia doresc ca fata lor să aibă şi note foarte bune la şcoală şi-i reproşează faptul că dansul îi ocupă prea mult timp. Într-adevăr îi ocupa mult timp, dar ei nu se gândesc că ea îşi sacrifică şi timpul ei de plimbare, de întâlnire cu prietenii.

Cealaltă prietenă a mea, Irina, învaţă foarte bine. Ea a participat în fiecare an la majoritatea olimpiadelor şi a avut rezultate excepţionale, la limba latină a ajuns la faza pe municipiu.
Colegii ei nu-i apreciază rezultatele deosibite, o consideră o tocilară. Uneori ea găsea în ghiozdan diverse bileţele puse de către cei ce nu o suportau. Adică era bună pentru ei doar când mai „transcriau“ temele care nu şi le făceau niciodată.

Dorinţa Irinei cea mai mare este aceea de a fi în fiecare an premianta clasei, acest vis al ei dându-i puterea de a trece peste toate ofensele colegilor şi de a lupta cu şi mai multă înverşunare. Este motivată şi de faptul că simte din plin greutăţile vieţii, posibilităţile părinţilor fiind limitate şi doreşte să ridice voalul mohorât aşezat pe viitorul lor.

Staţi, mai exist şi eu! Oare să intru în ecuaţie sau mai bine să mă subtilizez?
Să vă spun totuşi despre mine, am luat premiul I la modeling, îmi plăcea foarte mult, dar mi-am dat seama că totuşi am un alt drum de urmat.

Nu semăn nici cu Maria, nici cu Irina… semăn cu mine.
Ce este oare mai bine să alegi? Ce să le spun prietenelor mele?
Voi ce credeţi, este mai bine să-ţi urmezi visul sau să-i laşi pe părinţi să-ţi planifice viaţa, viitorul?

Recommended Articles

2 Comments

  1. “[…] temele care nu […]” – temele pe care nu.

    Desi nu-mi place cadrul in care ti-ai prezentat ideea, tu punandu-te drept propria-ti prietena si avand o pledoarie pentru fiecare dintre cele doua prietene, ideea imi place. Deci, bravo, cum necum ti-ai prezentat ideea, iar cine vrea concis poate citi doar ultimele randuri.

  2. Atâta timp cât ai un vis este nemaipomenit. Acesta este primul pas spre realizare. Natura visului este o altă poveste. Analizează șansele pe care le ai cu visul tău. Dar orice ai avea de gând să faci nu abandona școala în nici un caz. Oricât de talentată ești ca dansatoare, tot va veni timpul când vei avea nevoie de ceea ce ai învățat la școală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *