Oamenii spun STOP cruzimii florilor!

oamenii spun stopcruzimii florilor

de Ana Maria Costache – redactor
foto: Andreea Stoian – fotoreporter

Oameni curaţi şi frumos îmbrăcaţi se plimbau prin oraş, se bucurau de vară şi de toate florile care colorează griul oraşului. Asta până când, suprema floare, duşmanul a tot ce e frumos şi împarfumat, Băşina Porcului, îşi face de cap.

Deşi florile sunt statice, nu şi-au creat încă picioare pentru a-şi muta rădăcinile, Băşina Porcului a găsit soluţia. Îşi impregnează parfumul în oameni pentru a-l face cunoscut pretutindeni.

Aşa se face că, la orice creştere uşoară de temperatură, oamenii sunt victimele acestei flori malefice. Abia a început vara şi deja oamenii, atât de ocupaţi cu serviciul, cu familiile, cu şcoala, pur şi simplu nu mai au ce face şi se resemnează.

Obişnuiţi de atâta vreme cu duşmanul lor suprem, au reuşit să găsească punctul slab al florii, însuşi parfumul pe care încearcă ei din răsputeri să-l menţină pe piele. Băşina Porcului atacă orice miroase frumos. Aşa că de ce i-ar oferi oamenii exact ce vrea ea?

Planul lor este simplu: vor să miroasă în permanenţă, de-a lungul sezonului cald, a Băşina Porcului, pentru a nu-i mai hrăni poftele şi planurile malefice. În felul ăsta, oamenii nu se mai chinuie să facă baie de trei ori pe zi, nu se mai împarfumează, nu-şi mai schimbă des hainele şi încep să pută.

Din păcate, nu toţi oamenii sunt solidari sacrificiului ăstuia, unii preferând să fie sclavii Băşinii Porcului şi să miroasă frumos pentru ca floarea să supravieţuiască sezonului cald. Tactica lor e simplă: se schimbă şi-şi reîmprospătează mirosul de câte ori floarea îşi impregnează cât de puţin mirosul în ei. Pare o luptă cu morile de vânt, ar spune oamenii care s-au săturat de dominaţia florii.

Rezultatele sunt extraordinare: datorită spiritului revoluţionar al oamenilor, au rămas foarte puţine flori Băşina Porcului care au încă parte de supuşi; acestea au norocul să supravieţuiască până la venirea frigului. În sfârşit, sacrificiul acestor oameni are şi un efect benefic. Renunţând la igiena personală, mirosul lor a întrecut mirosul Băşinii Porcului, astfel că floarea s-a transformat imediat în puf şi a fost împrăştiată de vânt prin toate părţile.

Oamenii au scăpat de 90% din dominaţia regatului florii. Pentru a menţine această stare de pace, sacrificiul trebuie continuat în fiecare an, odată ce se instalează sezonul cald. Din fericire, le-a intrat în obişnuinţă această tactică de luptă împotriva răului, aşa că nu mai e atât de dureros sacrificiul, ba chiar devine comod şi, mai important, foarte economic. Reînvierea spiritului revoluţionar al anumitor oameni poate face minuni.

Recommended Articles

2 Comments

  1. foarte dragutza povestea:X creativ:X

  2. Ana Maria Costache

    cam periculoasa poza asta… daca dai foc la gaz nu prea e de bine 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *