Music is life

''Music is Life''

''Music is Life''

de Sara El Habashi – seminarist
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Muzica – cuvântul cel mai folosit în ziua de azi. Să încep frumos cu o definiţie concretă a muzicii: este arta combinării notelor în succesiune şi simultan într-o formă plăcută estetică, organizarea ritmică a acestor note şi integrarea lor într-o lucrare completă. Sau, pe înțelesul tuturor: combinări de sunete acompaniate de o voce care ne binedispune oriunde şi la orice oră.

Mulţi oameni spun că nu pot să trăiască fără muzică sau nu pot să stea o clipă fără să o asculte. Dacă staţi şi vă gândiţi, muzica este un alt „univers“ în care totul se află într-un echilibru, unde toate probleme dispar şi tot stresul trece instant. Mai mult ca sigur că şi voi oricând sunteţi prostdispuşi sau v-aţi enervat din „n“ motive la liceu (sigur v-aţi enervat) imediat ce aţi scăpat de la ore „earphones in-music on-ignore the world“. Cel mai bun antidot de a scăpa de toată furia şi tot stresul lumii.

Un alt efect benefic al muzicii este ascultarea acesteia în timp ce înveți, lucru adevărat, deși mulți greșesc. Este de preferat să asculți muzică clasică sau muzică de relaxare. De ce? Deoarece creierul tinde să se concentreze mai bine decât pe muzică rock sau orice alt gen „brutal“.

Punem pariu că acest lucru nu-l ştiaţi? Muzica poate să ajute persoanele care, în urma unor accidente ori hemoragii cerebrale sau Parkinson, au probleme de mişcare sau vorbire. Atunci când aud un ritm, cum este cel al muzicii, oamenii cu probleme neurologice îşi recâştigă simţul echilibrului. Mai mult, ei reuşesc să rostească pe muzică unele cuvinte pe care altfel nu ar fi capabili să le reproducă. Un studiu efectuat pe copiii cu autism a arătat că unii dintre ei chiar au reușit să spună în acest fel primele cuvinte din viaţa lor.

Putem trăi oare fără ea? Imaginaţi-vă cum ar fi o lume fără muzică. Cred că ar fi mai urât decât o lume alb-negru, vorba lui I.L. Caragiale „Muzica este aceea care ne gâdilă urechile într-un mod plăcut!“

În final, ajugem la concluzia că fără muzică… nu prea poţi trăi, e ca un drog care te ţine în viaţă. Pe scurt „Music is life!“

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *