Nopti albe pentru fiecare


Nopti Albe, pentru fiecare

de Carla Francesca Boboc – colaborator

Oamenii sunt foarte diferiţi şi asta o ştim cu toţii. Fiecare are gusturi diferite, preocupări diferite, prieteni diferiţi şi… îşi petrec nopţile în moduri diferite. Eu, spre exemplu, am întâlnit oameni care erau foarte diferiţi în a-şi face nopţile zile.

Astfel, am prieteni care, cum au o noapte liberă, fuga în club! Aşa îşi petrec de fapt majoritatea nopţilor: stând, dansând, într-un cuvânt distrându-se… în felul lor.

Alţii, nopţi întregi hoinăresc străzile cu o sticlă de Cola şi o pungă de seminţe, într-o mare gaşcă, râzând şi făcând glume proaste, de vrei să te fereşti de ei de cum le simţi prezenţa (adică de la trei străzi distanţă :-)).

Unii sunt mai „paşnici“ şi, dacă tot au chef de glume, preferă să dea mici party-uri acasă. Dar, bineînţeles că şi în cazul ăsta există urmări mai mult sau mai puţin plăcute, neavând norocul de nişte vecini prea înţelegători în privinţa volumului muzicii.

Pe de altă parte, unii preferă nopţile albe mai… serioase. Şi încearcă să şi le facă astfel. Din acest motiv muncesc, ocupându-şi toată noaptea. Unii o fac de plăcere, alţii o fac pentru a câştiga bani. Însă, oricare ar fi motivul, este o modalitate de a-ţi petrece nopţile.

Am colegi care în timpul nopţii nu pot dormi, aşa că îşi găsesc preocupări. Unii citesc, alţii scriu, alţii desenează…

Persoanele cele mai chinuite sunt cele care îşi fac nopţile zile nu pentru că vor, ci pentru că… nu pot altfel. Aşa că, din cauza problemelor, a gândurilor nu pot dormi, deşi ar fi fericite să facă acest lucru. Astfel, toată noaptea şi-o petrec ascultând muzică, holbându-se pe tavan sau practicând una din metodele de adormit (exemplu: „o oaie… două oi…“), deşi fără efect.

Eu, sinceră să fiu, am trecut prin majoritatea situaţiilor de mai sus sau, uneori, o combinaţie de astfel de situaţii. Dar tot mai mult prefer nopţile calde, în care pot să dorm liniştită. 🙂

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *