I love you from all my… lungs?!

I love you from all my... lungs?!


I love you from all my... lungs?!

de Alexandru Tudosoiu – redactor
foto: Ioana Muntean – fotoreporter

Aţi observat, sper, că în 97, 976% din declaraţiile de dragoste, un organ este mereu prezent. E mic, roşu şi… Ehh, ce să o mai dăm încolo şi-ncoace, e inima! Deci da, inima e omniprezentă: când un anumit copilaş se poartă prosteşte când o vede pe Smărăndiţa, fătuca de vizavi, gata, inima e de vină! Când fata cu ochi albaştrii e tristă din cauză că Nicuşor nu o observă la liceu, tot inima cade la mijloc! Una peste alta, inima înseamnă dragoste. Ăm, stai, am pierdut ceva?

Nu, nu cred că reuşesc să mă prind. De ce inima? De ce dragostea e mereu văzută ca o inimă de un roşu aprins, uneori lovită, alteori sângerândă, sau cu un zâmbet? Cine a decis că inima e responsabilă de sentimente? Din câte îmi aduc eu aminte, nu prea ni s-a predat asta la biologie. Parcă inima nu avea rol în înnebunire temporară acceptată.
Oare am putea să spunem la fel de bine că iubim pe cineva din toţi plămânii noştri? Sau splină? Ficat? „Te iubesc din tot ficatul meu!“ Ok, sunt de acord, e un pic dubios, dar dacă stai să judeci la rece, nu e mare diferenţă. Inima, în realitate, e un pic scârboasă, curge mereu sânge din ea, şi mai şi mişcă. Romantic? Nu cred. Şi bietul ficat, sau plămân – sau mai ştiu eu ce – el de ce nu poate fi mesagerul iubirii?
Aţi putea spune că inima e cea mai importantă, şi din această cauză lumea stă cum stă. Parţial adevărat. Dar nu putem trăi nici fără plămâni, ficat, sau rinichi (măcar unul).

Cam toate organele sunt necesare acolo unde sunt. Sooo, rasism?
Mă rog, până una-alta, pământul tot se învârte, soarele încă apune şi răsare, iar rolul inimii nu se schimbă aşa uşor. Dar, ca în povestea „Sarea-n bucate“, ai avea curajul să faci o declaraţie mai neortodoxă?
Până atunci, iubiţi din toţi plămânii, unicul ficat şi ambii rinichi, şi de ce nu, din cele două atrii şi cele două ventricule!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Dar eu i-am spus intotdeauna ca il iubesc si cu plamanii 😀
    Si dintre toate astea, singura pe care nu am folosit-o pana acum e splina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *