Let it be

Let it be_

Let it be_

de Alexandru Tudosoiu – redactor
foto: Andreea Stoian – fotoreporter

Griji, mereu ne facem griji. Nu contează despre ce, aşa e frumos, să ne facem griji. Despre zi, despre viaţă, până la faptul că am pus două granule de sare mai mult în mâncare sau ca am luat o bomboană azi şi mâine am diabet. Poate e în firea umană.

Ştiţi cum e să vă faceţi griji, nu? Nu contează neapărat motivul. Fie că încercaţi să faceţi un proiect la şcoală bine, dar bine, să fie cel mai genial. Sau vă gândiţi cum să impresionaţi o fată care vă place, ce să spuneţi, cum să plănuiţi; şi aşa mai departe. Dar nu vi se pare ironic că, de cele mai multe ori, tocmai planurile în care puneţi mult suflet se întâmplă să fie mai mult sau mai puţin ratate?

Pentru că, la urma urmei, aşa se întâmplă. Fiecare lucru pe care încerci să-l controlezi, mai devreme sau mai târziu, va deriva, diferit de cum ţi-ai imaginat. Niciodată nu cred că o să iasă ceva perfect, fie că e proiectul pentru şcoală sau impresionarea fetei. Şi asta e păcat, pentru că îţi pui bazele în el, îţi faci planuri. Iar dacă ratează, ratează odată cu el şi planurile şi visurile tale. Doar în cazurile cele mai fericite proiectul dă greş şi devine un hilaro-succes; sau fata va crede că eşti simpatic, chiar dacă mai împiedicat, sau mai ştiu eu ce.

Sfatul meu? Ce am învăţat eu de-a lungul timpului, pe propria epidermă? Stai chill! Nu e nevoie să-ţi faci atâtea griji. Dacă e să fie, lucrurile vor curge de la sine, nu e nevoie să le forţezi. Hmmm, dacă vrei, e ca punerea la loc a unui şurub: dacă te chinui să găseşti gaura şi forţezi, mai mult ca sigur că o să strici canalul. Dacă, în schimb, o iei uşor şi calm, nu te stresezi şi ai răbdare, mai mult ca sigur că o să vină ca uns.

În final, să nu te chinui nu înseamnă să fii ignorant sau să nu-ţi pese de ce se întâmplă şi să aştepţi să pice totul exact aşa cum vrei tu. E totul foarte asemănător unui banc: Un om s-a tot rugat la Dumnezeu să câştige la loterie, dar într-o noapte El s-a supărat şi i-a spus să cumpere, eventual, şi un bilet!
În concluzie? Trebuie să-ţi pese, dar nu prea mult! 🙂

Recommended Articles

1 Comment

  1. Am invatat si eu exact aceeasi lectie acum o saptamana. Poate daca postai articolul ceva mai devreme, lasam la o parte planurile. lol Glumesc. Nu invat niciodata, decat daca ma dau eu singura cu capul de pragul usii…sadly.

    Cu proiectul pentru scoala mereu a iesit cum mi-am propus…aka am invatat si a fost bine.

    Cu planul pentru baiat, nu a mers deloc cum ma asteptam..probabil daca luam in calcul toate posibilitatile era ceva mai bine. Dar nu! xD Sunt sigura ca iese cum vreau eu…yeah right.

    Therefore, people, DO stay chill! E cel mai bine cand lucrurile vin de la sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *