Jazz ETnIKA la Papa la Soni – Vama Veche.

Jazz ETnIKA (8-10 septembrie)

Jazz ETnIKA

Jazz ETnIKA – o idee ,o definitie,o comunitate, o sumedenie de culori, doar o singură limbă: muzica! În această vară, in perioada 8-10 septembrie, va avea loc prima editie a Festivalului Jazz ETnIKA ,in Vama Veche, la Papa la Soni, unde se vor intalni mai multi artisti, apartinand mai multor etnii din România. Jazz ETnIKA aduna muzicieni tineri care, alaturi de nume consacrate ale scenei romanesti, apartinand diferitor ethnii, canta, improvizeaza si comunica deschis, promovand atat ideea de coexistenta cat si aceea de etica, plasata inaintea elementului etnic. Multiculturalitatea sta la baza civilizatiei iar muzica întreţine cel mai bine această relaţie.

Program:

8 sept:
ZNE – Luiza Zan; Eduard Jak Neumann,
Petra Acker; Jimmy Cserkesz

9 sept :
Berti Barbera; Organic,
Slang

10 sept :
Johnny King; Alex Muntz
Michael Acker; Ana Cristina Leonte,
Ritmo del Flamenco

Descriere trupe:

ZNE

ZNE

Avand la baza o poveste cu zane, proiectul celor doi muzicieni de jazz Eduard Jak Neumann si Luiza Zan este un experiment artistic ce inglobeaza intr-un singur spectacol muzica, incantatii, improvizatie si poezie.
Cantece de dragoste pentru tot, care nu cauta sa exprime concluzii, nefiind povesti cu talc, ci doar simple vorbe de basm, sau mai usor spus, basm pur si sincer. Am putea gasi totusi o asemanare cu muzica avangardistei Bjork, in ceea ce priveste constructia sound-ului, dar mai ales structurarea melodiei.
Luiza Zan si Eduard Jak Neumann, intr-o ipostaza in care nu ai mai vazut-o, dar cu siguranta ai mai auzit-o.

Petra Jimmy

Deseori descrisă ca si facând parte din aria jazz, muzica lor trece, de fapt, dincolo de limita acestei categorizări. Ceea ce cântă Petraşi Jimmy Cserkesz este un melanj de sentimente si culori, originalitatea acestuia reieşind din întâlnirea a acestor două caractere atât de diferite şi totuşi complementare. O să recunoaşteţi jazz-ul, un pic de soul şi RnB, dar si bossa nova, samba şi chiar folk, prin prisma unor piese preluate de la muzicienii lor preferaţi, cum ar fi Jimmy Hendrix sau Sandra NKake.

Berti Barbera; Organic

Ritmul, melodia si armonia, structura organica a muzicii, confluent culturala, diversitatea stilistica, echilibrul formulei de “3”, toate acestea se regasesc in proiectul ”Organic Trio”, care ne propune o fuziune de groove si armonii contemporane cu teme autentice de inspiratie folclorica. Grupul este alcatuit din trei muzicieni care au in comun limbajul musical vast si placerea de a canta. Intalnirea dintre Berti Barbera, Mandela si Jimmy Cserkesz este mereu surprinzatoare, exprimand excelenta muzicala printr-un limbaj fluent si accesibil. Trei personalitati diferite, o muzica vie, in permanenta expansiune.

BERTI BARBERA – voce, instrumente de percutie
MANDELA – flaut si caval
JIMMY CSERKESZ – chitara

Slang

Slang

Formaţia Slang revine în aceasta toamnă după o pauză de aproape 4 ani pe scena muzicală autohtonă. Intr-o formula noua si in acelasi timp veche ,formata din : Jimmy Cserkesz (chitară), Luiza Zan (voce), Victor Bouroşu (clape) şi Laszlo Demeter (bas), la care se alatură doi tineri muzicieni, Petra Acker (voce) şi Ferencz Aron (tobe). Proiectul va fi o „renastere”. Dupa cateva concerte ,Slang propune un nou material discografic care se va realiza undeva in primavara anului 2012. Primul concert (repetitie in public), va avea loc in Vama ,in cadrul festivalului Jazz ETnIKA, pe data de 9 sept

Johnny King; Alex Muntz

La baza unui reggae sănătos e musai să stea o podoabă de Rasta de la mama ei, să ne înțelegem… Iar dacă mama ei este chiar inima Africii, poți merge la sigur. Originar din Congo, Johnny King este roots până la sânge. De-a lungul anilor a urcat destule scene în Elveția, România, Franța și Germania, astfel încât să împletească cu succes reggae-ul cu “rudele” acestuia – gospel, afrobeat, dancehall, roots, hiphop. Întâlnirea cu Alex Müntz în 2008 a pus încă un lemn pe foc, acesta fiind de părere că rock/blues-ul are dreptul să-și bage nasul peste tot. Și așa e! Veniți să vă dovedim noi doi!
Pe 10 septembrie, la ora 19, pe terasa lui Șoni din Vamă, cu două chitări și două voci, unplugged, acustic, cum vreți voi, dar promitem să fie easy. Vom încerca să vă dăruim un groove-2-go, așa cum vi-l dorim pentru un weekend in Vamă!

Michael Acker; Ana Cristina Leonte

Un duo cu deschidere spre cele mai neasteptate sonoritati, Ana Cristina Leonte (voce) si Michael Acker (bass), construiesc un univers de imagini jazz-istice, si nu numai, de natura sa starneasca imaginatia ascultatorului. Construind un program de compozitii proprii precum si alte piese inedite cei doi muzicieni folosesc circuite melodice si polifonice deosebite cu scopul de a evada din cliseu si obisnuit.

Ritmo del Flamenco

RitmodelFlamenco este un proiect compus din trei tineri de etnie maghiară care au ales să abordeze un stil musical de-a dreptul „exotic”, flamenco. Dorinţa de a învăţa şi a trăi această muzică acolo unde ea este acasă, i-a dus pe Fodor Réka şi pe Gaspar Almos, liderii grupului, de repetate ori laMadrid. Drept urmare, acest trio reuşeste cu uşurinţă si încredere să combine dansul caracteristic cu ritmurile energice şi melodiile pregnante ale acestui gen, şi bineînţeles, să transmită toate acestea cu acea pasiune făra de care muzica flamenco nu ar putea fi cântată.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *