La mare, la soare, plajele sunt goale


La mare, la soare, plajele sunt goale...

de Vladimir Pogonariu – redactor
foto: Ovidiu Udrescu – fotoreporter

La mare, la soare, dar cam pustiu. Cam aşa era la Costineşti acum câteva zile. Cu excepţia taberelor de elevi, nimeni nu prea e la mare („nimeni“, as in „tineri cât de cât normali“). OK. Exceptând asta, totul e super. Plaja e super, apa mării e super, vremea e genială, cazarea e cât de cât ieftină.

Totuşi, ce putem face la Costineşti, „Staţiunea tinerilor“? Păi multe. Şi o să încerc să vă prezint cele mai interesante lucuri pe care am reuşit eu să le fac în 7 zile, chiar şi alături de părinţi.

Dimineaţă, în jur de ora 8, este mişto să fii pe plajă, cu berea sucul lângă tine şi trei, patru, zece prieteni mai ţicniţi. Până pe la ora 11 totul e OK. Baie, plajă, lume, valuri (dacă ai noroc). După ora 11, e mai greu să stai pe plajă, soarele – în cazul în care există – începe să te cam ciupească şi după ora asta începi să te cam prăjeşti. La propriu. După prânz („degustat“ de obicei la o autoservire), tragi puţin pe dreapta – timp în care e posibil să tragă şi o ploicică. Pe la ora 17 te întorci pe plajă. Prietenii noştri de la Kiss FM întreţin atmosfera pe plajă, lumea mai joacă un fotbal, un volei. Timp în care tu poţi face ce doreşti. Nu cred că trebuie să stau acum să va povestesc ce face omu’ pe plajă, dooh!

Da, ştiu, nu am zis nimic de viaţa de noapte, despre locurile în care poţi să petreci o noapte albă. So, depinde. Ai chef de adrenalină, mergi în (mini) parcul de distracţii, unde te aşteaptă nemuritorul Enterprize, o chestie care te dă peste cap, un mini-cart, şi încă nişte chestii pentru cei mici. Ai chef de club, de alea-alea, de dans, fete/băieţi (cocalaru’ român style, în general)? Te duci în Club Imperio (ceva mai „extravagant“) sau în Disco Ring (în aer liber); sau în nou deschisul, într-un cort, Gossip. Acum depinde ce vrei să faci. Dacă ai chef să „dai o bilă“, să joci un ping-pong, să bei o bere sau să asculţi rock, atunci terasa White Horse e perfectă. Şi cam atât. Sau orice combinaţie între ele. Acum depinde ce îţi place.

Cam asta a fost la Costineşti. În general, frumos. În general… pentru că dacă vii singur, o să te plictiseşti repede. Dacă eşti cu gaşca, o să te distrezi garantat. Singurele chestii naşpa sunt cocalarii (ăştia nu mai mor?), care te cam scârbesc şi pe care îţi cam vine să îi cafteşti; apoi soarele care intră în nori, from time to time, şi „pietricelele“ din apă în care îţi cam rupi picioarele.

Ah, şi să nu uit. Încă o chestie tare e plimbarea cu vaporaşul până la epavă. Un nene uscat de soare te duce până acolo, te învârte în jurul ei, dar nu îţi spune nimic despre povestea vaporului. Singura ta şansă e să îl întrebi. În rest, frumos. Mai ales când îl vezi la apus.

Recommended Articles

3 Comments

  1. da adevarat frumos scris:P

  2. TOTI ROCKERII mergeti in WHITE HORSE!!! >>>nu e reclama

  3. mergeti in RING dupa ce luati shoturi (3 lei) din white horse. alea fac muzica house sa semene cu un rock electronic :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *