Juggling with life

juggling_with_life-stoian_andreea-colab_foto-teenpress

de Alexandru Tudosoiu – colaborator
foto: Andreea Stoian – colaborator foto

„Ţi-ai făcut tema la biologie pentru mâine? Ştii că profu’ e nasol…“; „Nu, n-am avut chef. Lasă că mă ascund după ăla din faţă şi scap…“

Îţi sună cunoscut? Nu?! Nu te cred. Dialoguri asemănătoare sunt din ce în ce mai dese în ultima vreme, la nivelul meu modest de boboc. Teme lungi, chef puţin, timp şi mai limitat.

Poate nu îţi dai seama, dar tu, dragă sufleţel care îţi consumi câteva secunde din viaţa-ţi ocupată citindu-mi umilele cuvintele, da, tu, eu şi cei de lângă noi, suntem toţi angajaţi la circ. Nu, nu, nu mă contrazice, ştiu ce zic. De-a lungul vieţii învăţăm multe lucruri, chiar nenumărate, că deh!, de asta ne trebuie o viaţă să le învăţăm, dar printre acestea, unul îmi iese în ochi şi mă împunge şi mă doare şi mă obligă să îl menţionez: abilitatea de a jongla. That’s right.

A jongla. Desigur, te vei duce imediat cu gândul la oamenii caraghioşi care se chinuie să învârtă trei ouă în aer şi care sfârşesc prin a-şi face o baie cu gălbenuş. Dar oare nu înseamnă şi altceva? Când anulezi o temă ca să ieşi la o ţigară un suc, sau când întârzii ora de culcare pentru că nu ai dat hug-uri pe „Feisbuc“, oare astea nu se numesc tot jonglerii? Te joci cu timpul, cu programul, iei din durata temelor şi îl oferi prietenilor, sau invers: dacă eşti bătut la cap de vreun eveniment special la închisoarea pe care o numim simplu şcoală. Sau când Colegu’ 1 vrea să vă vedeţi la 3 şi Colegu’ 2 la 3 jumate’, de ce să nu-i convingi pe amândoi să vă vedeţi la 4? Ai jonglat, ai câştigat timp şi ai rezolvat o problemă.

Cu timpul, ne obişnuim să facem asta, nici nu mai observăm: plecăm de la ora asta să nu luăm 2, trec mai devreme pe la şcoală să-mi iau tema, mă întâlnesc cu ele mâine că nu pot azi şi tot aşa. Aceste „jonglerii“ ne fac viaţa un pic mai bună. Moderaţie este însă cuvântul de ordine: mai ia o pauză! Dacă tot jonglezi pe la ora de mate’, ba cu absenţe, ba cu teme, poate şi profa’ o să se joace cu media ta. I’ve been there…

Desigur, când îţi încalci o promisiune sau îţi dai o întâlnire cu fosta şi cu actuala în acelaşi moment fatidic şi în acelaşi loc blestemat, atunci, prietene, pot spune sigur despre tine că nu la circ ţi-e locul. Jongleria ai ratat-o, magia a dispărut, cortina s-a lăsat peste tine.

Take care! A nice thing like that can turn into a nightmare… when you drop the ball.

Recommended Articles

4 Comments

  1. Felicitari pentru articol!
    Exact asta trebuie sa faci tot timpul in viata, sa jonglezi. Cu articolul asta mai merge si zicala “Nu poti multumi pe toata lumea”, lucru care mi-a luat mult timp sa-l invat.

  2. Interesant articol. Mi-a facut placere sa-l citesc 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *