New York – Impresii de călătorie

“Cum a fost în New York?” e întrebarea pe care mi-au pus-o mulți prieteni de-ai mei atunci când m-am întors în țară. M-am gândit să răspund întrebării în acest articol, deci veți afla cum este New York-ul din perspectiva mea.

Mai întâi de toate, o vacanță în orașul care nu doarme niciodată presupune zborul cu escală. Eu am ales ruta București-Paris-New York. Până la Paris am făcut în jur de 3 ore, iar de la Paris până la New York încă aproximativ 8 ore. Într-adevăr, drumul până în Statele Unite este destul de copleșitor, dar mi-am dat seama că a meritat să stau 11 ore în avion imediat cum am pus piciorul pe pământ american.

Odată ce am aterizat pe JFK, am trecut repede de controlul de securitate și m-am îndreptat către hotel. Datorită faptului că hotelul meu era situat în centrul orașului, am cunoscut magia Times Square-ului încă de când am coborât din metrou. Times Square este cu siguranță cea mai aglomerată zonă a orașului, fiind majoritar populată de turiști – cam 8 persoane din 10 erau turiști. Chiar dacă Times Square este un loc foarte aglomerat, atmosfera sa și luminile panourilor publicitare sunt cu adevărat fascinante.

Însă New York are și părți puțin mai liniștite. Vestitul Central Park contrastează toate celelalte zone ale orașului și este un prilej de a teelibera de agitația orașului, chiar în centrul acestuia. În dreapta parcului se află Upper East Side, renumit pentru faimoasele Madison și Park Avenue și cunoscut tuturor fanilor serialului “Gossip Girl” .În stânga parcului se regăsește Upper West Side,  o zonă liniștită ce face legătură dintre Central Park și Hudson River.

Pe lângă Upper East Side și Upper West Side, printre cartierele care trebuie neapărat văzute se numără și SoHo – un cartier cochet și perfect pentru iubitorii de shopping, Greenwich Village, TriBeCa, Chinatown, Little Italy și Districtul Financiar – unde se află celebra Wall Street, zone care asigură diversitatea celebrului “Big Apple”.

Trecând din Manhattan în vestitul Brooklyn, de văzut este DUMBO, un cartier care se diferențiază total de cele din Manhattan.

Legat de obiectivele turistice, m-au impresionat Grand Central Terminal – cea mai frumoasă gară din lume, Empire State Building – loc unde am putut admira fabuloșii zgârie-nori de la etajul 102, Madame Tussauds – muzeul de ceară, Brooklyn Bridge – legătura dintre Brooklyn și Manhattan și faimoasa Statuie a Libertății. Pentru pasionații de artă, Muzeul Metropolitan de Artă și Muzeul de Artă Modernă sunt, fără îndoială, de neratat.

Am rămas profund impresionată de tot ce am văzut în orașul care nu doarme niciodată, tot ce am enumerat mai sus reprezentând doar câteva din numeroasele aspecte încântătoare ale orașului.

În ansamblu, New York este un oraș caracterizat de diversitate, fapt ce îl face cu adevărat una dintre cele mai spectaculoase metropole din întreaga lume.

Text si foto de Ruxandra Sorocianu

 

 

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]

Leave a Comment