5 lucruri de facut intr-o iarna

5 lucruri de facut intr-o iarna

de Tiberiu Mihăescu – redactor
foto: Oana Ştefănescu – fotoreporter

Uite că deja s-au dus trei luni de şcoală şi iarna ne bate la uşă. Deja bobocii s-au acomodat cu viaţa de licean, şi-au facut „botezul“ şi ştiu locaţia barurilor cafenelelor de pe lângă liceu mai bine decât ştiu eu tabla înmulţirii. Iar noi, ăşti’ mai mari, ne-am pus serios pe învăţătură (!), hotărâţi să fim un model demn de urmat (!).

Anul trecut a fost primul dintr-o serie lungăăă în care am avut zăpadă în Capitală. Zăpadă adevărată. Ce dacă făceai în trei ore cu maşina un drum de juma’ de oră? Ce dacă în tot Bucureştiul răsuna o simfonie angelică de claxoane şi înjurături? Noi, elevii, eram fericiţi.

Anul acesta avem cu toţii, sunt sigur, planuri măreţe. Şi oriunde ai fi, la munte sau aici, e musai să faci cinci lucruri importante:

1) Practică un sport de iarnă. Nu contează ce. De la patinaj la schi sau snowboarding, orice e beton. Chiar şi derdeluşul e o idee genială.

2) Te dor picioarele, ştiu. Stai un pic să-ţi mai vină sufletul. Eşti OK, da? Începe o bătaie cu bulgări! Sapă, eventual, nişte tranşee şi organizează-ţi trupele. Batalion 3 Infanterie, ’nainteee!

3) Pe loc repaus! Ai capturat prizonieri? Numa’ bine, începi execuţia! O săpuneală bună nu strică nimănui!

4) Eşti ud din cap până în picioare. A cam venit vremea să te opreşti. Mergi la cabană sau la cea mai apropiată cafenea şi cere o cacao fierbinte sau o cafea. Vinul fiert e cel mai bun, băut, desigur, sub supravegherea responsabilă a unui adult (NU!).

5) Eşti la căldură şi ţi-e bine! Ai prietenii strânşi în jurul tău. Ziceţi bancuri, cântaţi, râdeţi, simţiţi-vă bine. E iarnă :-)!

Recommended Articles

5 Comments

  1. Adevarat grait-a gura ta! 😀

  2. Nu prea isi avea rostul aticolul asta acum…

  3. Mihaescu Tiberiu

    apare in “Snow (not) so good”. poate mai prindem totusi o zapada.

  4. Am inteles ca o sa mai vina un val de zapada cat de curand! :))

  5. Eu si cu mine

    Muscati-va limba, va rog frumos :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *