Facultatea mea – Universitatea Politehnica Bucuresti

plitehnica-maria_nestian-seminarist (2)

de Ana Maria Flamînzeanu – seminarist
foto: Maria Neştian – seminarist

Numele i s-a transformat în renume. Înfinţată în 1818 ca fiind prima Şcoală Tehnică Superioară cu predare în limba romană, Universitatea Politehnică Bucureşti (ce şi-a căpătat acest nume relativ recent, în 1992), s-a impus la nivel mondial prin buna pregătire a stundenţilor ce intră pe porţile celor 15 facultăţi dinstincte. Spaţiile de învăţământ sunt răspândite atât în localul istoric Polizu, cât şi în campusurile universitare moderne Noul Local (Splaiul Independenţei nr. 313, sector 6) şi respectiv Leul (B-dul Iuliu Maniu 1-3, sector 6).

Este cea mai veche şi mai prestigioasă şcoală de ingineri din România, cu o tradiţie acumulată în peste 190 de ani de existenţă. Îşi defineşte unicitatea din prisma creării cunoaşterii prin intermediul cercetării şi inovării tehnologice precum şi prin implementarea ei prin educaţie şi instruire profesională la nivel european.

Ambientul nu este nici pe departe intimidant, aşa cum ne-am fi aşteptat. Având cel mai mare campus din România, ce include majoritatea facultăţilor, Rectoratul, biblioteca, librărie proprie, sedii bancare, două cantine, cafenele, sală de sport, teren de fotbal şi baschet, spaţii verzi, parcare şi chiar o biserică, UPB îţi asigură o viaţă de student intensă din toate punctele de vedere.

plitehnica-maria_nestian-seminarist (3)

Cerinţele sunt, într-adevăr, ridicate, atât din partea profesorilor, cât şi a elevilor, motiv pentru care universitatea reuşeşte cu succes să-şi păstreze renumele.

Interesul faţă de studenţi nu se opreşte la dotarile moderne şi complexe pe care le pune la dispoziţie, ci cuprinde şi crearea asociaţiilor de elevi numite „LIGA“, specifice fiecărei facultăţi în parte. Acestea asigură colaborarea cu peste 150 de universităţi din 27 de ţări din Europa, America, Asia şi Africa. Aşadar, posibilităţile sunt multiple, iar cei mai mulți studenţilor sunt „vânaţi“ încă din anii de studii pentru viitoare colaborări pe termen lung.

Poli nu e doar o facultate, e un stil de viaţă. Poli este mai mult decât o experienţă, pentru că te dezvoltă din toate punctele de vedere. Nu este de mirare nici că prieteniile de aici sunt de durată, având în vedere că sunt supuse la multe încercări precum parţiale la fizică, verificări de parcurs la mate şi „mult-râvnitele“ sesiuni ce aduc studenţii împreună pentru a învăţa mai bine.

plitehnica-maria_nestian-seminarist (1)

Important este să-ţi doreşti să fii aici. Se spune, pe bună dreptate, că la Poli se intră uşor, dar se iese greu. Bine… se spune şi că fetele de aici sunt băieţi de treabă, dar asta e altă poveste.

Nu există o cale uşoară de a trece prin orice facultate de aici, dar merită. Dacă îţi plac ştiinţele exacte, dacă îţi place să creezi şi să înţelegi cum se proiectează maşinăriile, dacă vrei să revoluţionezi tehnologia din orice domeniu, Universitatea Politehnică Bucureşti te conduce către un nivel superior şi îţi oferă posibilitatea de a-ţi împlini visul.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *