
foto: Ioana Muntean – fotoreporter
Zilele acestea mi s-a umplut paharul… la propriu!
M-am săturat să discut despre filme, cărţi, dezamăgiri, relaţii, iubiţi, non-iubiţi. Aş vrea să discut doar despre ţesut, mori de vânt, moduri de gătit un câine, cele mai bune locuri de stat în cap.
Am făcut un studiu (cu finanţare proprie) prin liceul meu. Am întins urechea încolo, încoace şi am fost dezamăgită să realizez că subiectele de discuţie erau cuprinse doar în primele categorii menţionate mai sus. De ce le găseşte toată lumea atât de interesante, mă depăşeşte.
Prietenii mei sunt împărţiţi şi ei: cu X pot vorbi despre sport, cu Z despre filme, iar P se pricepe la cumpărături. Faza este că aceste categorii sunt prea „normale“. Noua mea dorinţă de inovaţie mă făcea să vreau ca prietenul X să fie cel cu care vorbesc despre capre, Y cel ce-mi împărtăşeşte pasiunea pentru hrănirea peştilor piranha şi P să fie amicul ce găteşte cea mai trăznită pizza.
Aş vrea discuţii ce nu au legătură cu ziua de azi sau cu cea de ieri, aş vrea subiecte unicat. Abordarea unor teme diferite, din domenii mai puţin remarcate, poate fi chiar fascinantă pentru că ai şansa să afli mereu lucruri noi.
De exemplu, pe mine psihologia nu m-a interesat niciodată, dar am aflat nişte chestii interesante de la o prietenă (cum creierul interpretează toate cele înconjurătoare într-un mod cât mai pozitiv pentru ca noi să „suferim“ cât mai puţin). De atunci am purtat discuţii tot mai interesante, fără să fim nevoiţi să apelăm la vechile teme deja mult prea folosite.
Tocmai lucrurile acestea fac diferenţa în viaţă, pentru că toată lumea ştie să zică ceva despre Angelina Jolie sau fostul tău iubit, dar nu pot spune două vorbe despre Zona 51. Inedit e bun, inedit este benefic şi condimentează orice zi.
Nişte piper, vă rog!
Dacă aș veni la tine cu un subiect total nou, probabil că te-ai uita la mine ca la un semi-retardat care nu are altceva de făcut. Vrei subiecte noi? Oricând se pot găsi, doar caută oameni capabili să le poarte. Cică prietenii – sau oamenii din jur – ți-i mai și alegi.
da, iti alegi prietenii, dar nu si colegii de clasa. e foarte adevarat articolul, si eu ma mai plictisesc de aceleasi chestii mereu, insa daca la mine ar veni cineva cu asa subiecte m-as uita ciudat la el, exact cum a zis si “sfantu’ asteapta”, parca ar fi semi retardat. cel putin la inceput ar parea asa.
Si bineinteles ca mai apare ideea: “de ce pe online?” Din moment ce mediul Online se presupune ca este o extensie a celui real, ajungem la concluzia (logica) urmatoare: ai cunoscuti super (super) -ficiali. Nu cred ca lumea nu mai discuta chestii “deep”, ci ca nu ai nimerit tu acea lume.
Barfa va fi mereu atractiva si psihologia neinteresanta ( pentru cine nu o intelege), dar sincer acum… ai mai discuta chestii filosofice cu cineva dupa sapte+ ore obositoare la scoala/ meditatii/ job etc. ? Eu ma indoiesc.
bineinteles, la modul ideal se aplica ce spui tu aici, dar nu traim intr-o lume ideala… sau ai prea mult timp liber. Nu mi-o lua in nume de rau. Peace;).
@ Sfantu’ Astepta: Ne bucuram ca te-ai intors, Razvan!
@ Cristiana: Ma bucur ca doresti teme noi de discutie, dar nu esti tocmai in minoritate. Exista sute de adolescenti si tineri deschisi la nou si, care pe deasupra, au si multe idei legate de asta.
Cum a spus si Sfantu Asteapta, desi un pic cam dur, nu trebuie sa te rezumi la 2, 3 colegi de scoala. Prietenii ti-i alegi, oameni noi sunt peste tot, largeste-ti orizonurile!
Mai mult, nu toti oamenii se uita la cei cu subiecte dubioase ca la semi-retardati. Adica, eu n-as face-o. Am auzit atatea idei cretinoide si am dezbatut tot atatea. Sau, asta inseamna ca si eu sunt o semi- retardata? Hm, who knows.
Bine te(v)-am regăsit.
Intradevar e interesant sa discuti despre chestii noi.E fascinant sa afli lucruri despre care nu stiai nimic.