Rango

de Florentina Ţărînă – redactor
sursa foto: cinemagia.ro

Regia: Gore Verbinski
Cu: Johnny Depp, Isla Fisher
SUA, 2011

„Rango“ este povestea unei şopârle care se vrea actor, însă destinul său ia o altfel de turnură şi îl face din protagonistul propriilor lui filme, în protagonistul unei adevărate legende.


Rango

Şopârla Rango scapă printr-un accident din acvariul ei şi ajunge în deşert. Aici el va încerca să treacă peste toate obstacolele şi să rămână în viaţă. Tot aici o va cunoaşte pe Beans, care îl va conduce spre înfăptuirea adevăratului său destin: salvarea oraşului Dirt de la dispariţie.


Rango

Povestea nu se bazează doar pe ideea înfruntării propriului destin, ci, în esenţă, ea transmite alte mesaje mult mai profunde. Oraşul Dirt are probleme din cauza dorinţei de putere a primarului, care vrea să creeze un nou oraş, modern, pe ruinele celui vechi. Pentru el există o singură cale: subjugarea prin nevoile primare. El le va împuţina resursele de apă, pentru ca mai apoi să le-o ia de tot, însă fără să le spună localnicilor intenţiile lui, ci să pună totul pe seama schimbărilor climatice. La un moment dat, se va observa că ideile primarului de modernizare sunt asemănătoare societăţii umane, ceea ce poate însemna că filmul este o replică polemică la adresa modului în care oamenii sunt conduşi.


Rango

Filmul nu este chiar genial, povestea e drăguţă şi alegorică, cu înţelesuri subtile, însă nu este cum toată lumea aşteaptă, adică multe faze amuzante. Nu este nici amuzant, nici trist. Nici comic, nici dramatic. Este OK. Are tot ce îi trebuie la pachet, pe lângă nişte animale mai neobişnuite, dar drăguţe. Mai neobişnuit, dar vi-l recomand.


Rango

Recommended Articles

1 Comment

 1. Din pacate acesta este un review can neconvingator. Asta daca il poti numi review pentru ca pare o scurta povestire a filmului cu o scurta parere personala la sfarsit care ramane personala doar pana la urma.

  Lucruri de mentionat:

  In primul rand, Rango nu este un film pentru copii. De la Rango pana la Toy Story e diferenta ca de la cer pana la pamant. Daca este folosit acelasi mediu, nu inseamna ca este automat pentru copii. De asemenea, sunt foarte multe scurtmetraje interesante, realizate in acelasi mediu, care nu sunt realizate pentru copii, dar din pacate nu prea le vede lumea decat pe internet. Prin asta, cam tot ce ai zis tu devine relativ nul pentru ca tot ce ai sperat tu, spera un copil sa vada la un film asemenea Toy Story.

  Ca si realizare, este genial. Desi personajele poti sa zici ca sunt putin “cartoonish”, ele arata destul de realist. Pentru un asemenea gen de film, e multa munca si cred ca ar trebui sa urmarit acest “Making Of” https://www.makingof.com/posts/watch/3136/director-gore-verbinski-talks-filmmaking-rango . In film, e foarte multa miscare, dar nu s-a folosit absolut deloc Motion Capture, ci totul e facut traditional, cu “key frames”.

  Filmul este o poveste intr-o poveste. Prima data e povestea in care apare Rango, iar cea de-a 2a e aceasta legenda in care intra si devine. De tinut minte sunt acei mariachi care canta despre sfarsitul orasului Dirt.

  De asemenea, este o fraza in film: “controlezi apa, controlezi totul”. Asta e fraza care ghideaza povestea.

  Filmul il recomand tuturor celor care vor sa vada un film bun la cinema, cu o poveste interesanta si personaje neobisnuite. In plus, Johnny Depp face ca filmul sa merite cu atat mai mult. Nu cred ca puteau gasi pe cineva mai bun pentru rolul asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *