Parada elevilor, vere, nu gluma!

Parada elevilor, vere, nu gluma!

Parada elevilor, vere, nu gluma!

de Sabrina Canea – seminarist
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter
Ana Diaconu – fotoreporter

Ce să vezi, nici n-au trecut bine primele două săptămâni de școală și parcă elevii bucureșteni sunt mai moleșiți ca la început. Ce să facem, ce să facem? Ei, iată că ne-am dat cu toții întâlnire la Sala Palatului cu ocazia Zilei Elevului (chiar dacă aceasta a fost pe 19 septembrie), pregătiți nevoie mare pentru Parada Elevilor Bucureșteni! Acest eveniment, organizat de Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret în cadrul Primăriei Municipiului București, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Consiliului General al Municipiului București și Școala Democrației, a avut loc pe 29 septembrie începând cu orele 15:00 și fiind prezente aproximativ toate liceele bucureștene, ba chiar și unele școli generale ori cluburi de dans. Evenimentul în sine a fost inițiat în 2009, când s-a desfășurat în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Bucureștiului, la aniversarea a 550 de ani de la atestarea documentară a orașului.

Parada elevilor, vere, nu gluma!

Chiar dacă niciunul dintre noi (fie că ești organizator, profesor ori elev) nu ne așteptam ca parada să înceapă fix la ora stabilită, elevii au venit cu dragă inimă cu mult înainte ca ceasul să bată ora trei după-amiaza pentru a-și asigura terenul. După vreo 45 de minute de așteptare, aclamări și căldură ucigătoare, parada a luat-o din loc, înaintând pe Calea Victoriei. Nu pot spune că nu au fost anumite licee ce să nu-ți sară în ochi; celebra bătălie dintre „Eminescu“, „Șincai“ și „Basarab“ a continuat, precum în fiecare an, însă nici celelalte licee nu s-au lăsat mai prejos. Cum înaintai ușurel, ușurel pe Victoriei observai cum elevi din licee ca „Viteazul“, „Lazăr“, „Spiru“, „Creangă“, „Madgearu“, „Hermes“, „Onicescu“, „Viilor“, „Kirițescu“, „Barbu“, „Brâncoveanu“, dar și restul, își promovau liceele cum știau ei mai bine.

Parada elevilor, vere, nu gluma!

Întrebați ce părere au despre această „manifestare a elevilor“, bucureștenii au dat un feedback mai mult decât pozitiv: aceștia sunt de părere că evenimentele de acest tip îi unesc pe elevi și îi ajută foarte mult să se organizeze singuri (chiar dacă pe ici, pe colo, vedeai câte un profesor), și mai mult de atât, sunt foarte benefice Bucureștiului, orașul nostru având nevoie de cât mai multe evenimente de acest tip.

Parada elevilor, vere, nu gluma!

Odată ajunși în Piața Constituției. concertul a început (după ce, desigur, au fost prezentați organizatorii) și nu oricum, ci cu Alex Velea. Acesta, aclamat de fanele înnebunite, a interpretat „Don’t say it’s over“, „Secret Discret“, „Când noaptea vine“, „Whisper“, „Dragoste la prima vedere“, „Yamasha“, „Minim doi“, ba chiar și piese celebre precum „Danza Kuduro“ (Don Omaf feat. Lucenzo), „Party Rock Anthem“ (LMFAO), „Tonight I’m lovin’ you“ (Enrique Iglesias), „Bumpy Ride“ (Mohombi feat. Pitbull ). Velea ne-a făcut chiar și o surpriză: împreună cu dansatoarele lui au dansat pe arhicunoscuta melodie „Gangnam Style“ (PSY). Acesta și-a încheiat prestația prin a „Stige Lumina“ împreună cu Ruby.

În continuare am avut parte de o perspectivă jazz de la nimeni altul decât Smiley! Vocea acestuia a răsunat în întreaga Piață a Constituției pe piese ca „Plec pe marte“, „Love is for free“, „În lipsa mea“, „Designed to love you“, „Dead man Walking“, „Preocupat cu gura ta“, „Am bani de dat“ (precum noi toți), „Cea mai tare piesă“, „Dream Girl“, „Oficial imi merge bine“, „I wanna know your name“ (Swedish House Mafia), dar și „I gotta feeling“ (Black Eyed Peas) cu niște versuri total speciale.

Parada elevilor, vere, nu gluma!

Concertul a fost încheiat de Dj Project și Adela Popescu, antrenând adolescenții cu piesele „Mi-e dor de noi“, „Plouă încet“ și „Hotel“. Adela a încheiat seara prin a ne spune un călduros „Bun rămas“, punând capăt acestui eveniment primit cu brațele deschise nu numai de elevi, ci și de restul Bucureștenilor.

Evenimentul a fost precum un drog pentru elevii bucureșteni, dat fiind faptul că nu mai voiau să plece acasă. Ei, hai să mulțumim organizatorilor și să sperăm că la anul să fim și mai mulți, și mai puși pe distracție!

Recommended Articles

2 Comments

  1. Mai multe poze unde pot gasi?

  2. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.513121138715800.129706.120329681328283&type=3
    Uite aici. In general mai multe poze de la orice eveniment la care am fost gasesti pe Faceook-ul nostru. 🙂

    https://www.facebook.com/teenpress

Leave a Reply

Your email address will not be published.